Manipulare sau lovitură de stat? Rusia anunță cu cine va fi înlocuit Zelenski la șefia Ucrainei

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.06.2024 - 19:07
Manipulare sau lovitură de stat? Rusia anunță de cine va fi înlocuit Zelenski la șefia Ucrainei - Foto: Profimedia Images

Manipulare sau lovitură de stat? Rusia anunță de cine va fi înlocuit Zelenski la șefia Ucrainei într-unul din ziarele sale de casă. Este greu de spus dacă e o intoxicare sau Putin chiar are o implicare în această mișcare.

SHARE

Summitul elvețian pentru pace a trecut. S-ar părea că Ucraina ar trebui să discute rezultatele acestuia. Cu toate acestea, ucrainenii au fost entuziasmați de cu totul altceva - rolul șefului biroului prezidențial, Yermak, în tot ceea ce s-a întâmplat. Mulți sunt acum convinși că administratorul-șef (șeful de cabinet n.red) al țării încearcă să preia scaunul prezidențial, se arată într-un articol al oficiaosului rus mk.ru

Manipulare sau lovitură de stat? Rusia anunță cu cine va fi înlocuit Zelenski la șefia Ucrainei

Rusia îi face un portret pozitiv lui Yermak, semn că nu le-ar dispăcea ideea. Rușii evocă faptul că acesta nu s-ar fi opus unor negocieri de pace cu Rusia.

Citește și: 10 piloți ucraineni învață în România cum să îl „doboare” pe Putin cu F-16. Ce este „A treia etapă”?

„Andriy Yermak a ocupat un loc aparte la conferința din Elveția încă de la început, prin declarația sa despre posibilitatea implicării Rusiei în negocierile viitoare.

Citește și: VIDEO Repetiție pentru Taiwan? Momentul când un submarin al Chinei spulberă o navă de luptă

El a spus că Ucraina urma să predea Rusiei evoluțiile comune cu Occidentul privind un plan de pace. "Căutăm oportunități de a prezenta acest plan unui reprezentant al Rusiei. Credem că acest lucru s-ar putea întâmpla la cel de-al doilea summit", a declarat Yermak.

Unii experți consideră că, în acest fel, Yermak încearcă să se prezinte ca o persoană care gestionează efectiv procesele din această țară”, scriu propagandiștii ruși.

Putin îl împinge în față?

Următorul moment care a indignat publicul a fost o fotografie comună a liderilor țărilor de la summit. În centrul acesteia se afla președinta Elveției, în dreapta sa se afla Zelensky, iar în stânga Yermak. "Spuneți-mi, vă rog, liderul cărei țări este Yermak? În fotografia comună la summituri, conform protocolului, sunt prezente doar cele mia importante persoane.

Sau există un duumvirat proclamat în Ucraina?". - a declarat Volodimir Aryev, membru al Verkhovna Rada din partea partidului Solidaritatea Europeană. Nici bloggerul ucrainean Anatolii Sharii nu a înțeles de ce Yermak era prezent în fotografia partajată: "Este un funcționar, nu este vicepreședintele Ucrainei".

Canalele ucrainene de pe Telegram, citând surse, susțin, de asemenea, că Yermak a folosit summitul din Elveția pentru a demonstra public cine conduce cu adevărat situația din țară. Unii sugerează chiar că acesta ar putea în curând să-l "înlăture" pe Zelensky și să se numească pe sine însuși ca succesor al acestuia. Cu toate acestea, o astfel de poziționare implică probleme.

Gulliver Cregg, corespondent al postului francez de televiziune France 24, a declarat că șeful de cabinet Yermak este considerat principalul vinovat pentru eșecul summitului. "Cred că mulți oameni din Ucraina sunt acum foarte critici la adresa lui Vladimir Zelenski și mai ales a șefului său de cabinet, Andrei Yermak, care este de fapt persoana care a stat la baza ideii acestui summit", a declarat corespondentul în direct.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te