„Washingtonul s-a implicat în toate conflictele politice importante, dar în același timp, pare să ignore controversele interne care sunt pe cale să devină un conflict civil”, a declarat Lukașenko în timpul manifestațiilor de Ziua Unității, marcată sâmbătă, potrivit agenția de presă de stat din Rusia, TASS, considerată o portavoce a propagandei de la Kremlin.
„America este singura țară care beneficiază de pe urma a ceea ce se întâmplă aici: poate să îi arate Europei care este locul ei și să elimine rivalii dintr-o singură mișcare. Astăzi este Ucraina, mâine pot fi Moldova, statele baltice, Polonia, sau chiar România”, a zis el.
Potrivit lui Lukașenko, lumea a „luat-o razna și este pe cale să se dezintegreze”.
Citește și: Serviciile secrete ale SUA: Putin, umilit de eșecul din Ucraina, ar putea bombarda România
„Cum se va termina? Este prima data de la sfârșitul Războiului Rece când umanitatea se află pe punctul de a începe un conflict nuclear.
În toată nebunia, va trebui să dovedim maturitatea noastră ca națiune, pregătirea de a răspunde ca un singur organism provocărilor geopolitice ale secolului XXI.”, a spus Alexander Lukașenko.
Serviciile secrete americani atrag atenția că războiul a putea ajunge în România și Polonia
Pentagonul și agențiile de informații americane sunt mai îngrijorate ca niciodată că Putin ar putea escalada războiul pentru a compensa retragerea sa umilitoare în Ucraina și ar putea ataca România și Polonia, pe unde trece armamentul pentru Zelenski.
Citește și: VIDEO Ucraina va primi bateriile SAM NASAMS împotriva atacurilor aeriene ale rușilor în 60 de zile
Nu se știe exact ce formă ar putea lua această escaladare a conflictului, dar se „simte” că Kremlinul este presat să facă ceva decisiv pentru a-și demonstra puterea.
Cele mai multe dintre opțiunile pentru care se pregătesc rușii sunt sumbre: mai multe bombardamente nediscriminatorii asupra orașelor ucrainene, o campanie de ucidere a liderilor ucraineni de rang înalt, dar și „atacuri asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei, situate în țări NATO precum Polonia și România, care canalizează cantități extraordinare de arme, muniții și echipamente militare în țară”