Kim Jong-un a împușcat un oficial întors din China pentru că n-a intrat în carantină

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.02.2020 - 15:53

Un oficial nord-coreean a fost executat după ce a încălcat regulile stricte ale țării cu privire la carantina pentru coronavirus, potrivit site-ului Wikitree.

SHARE

Kim Jong-un a stabilit măsuri de carantină pentru cei care s-au întors din China în ultimele 30 de zile, de când a fost declarată epidemia de coronavirus. Oficialul respectiv fusese raportat că a vizitat o baie publică. Acesta a fost executat prin împușcare.

Coreea de Nord a suspendat intrarea și ieșirea angajaților din misiunile diplomatice în țara vecină.

Ambasada Rusiei la Pyongyang a postat pe Facebook că Ministerul de Externe al RPDC a informat că perioada de carantină și supraveghere medicală stabilită pentru angajații misiunilor diplomatice și reprezentanțele organizațiilor internaționale este prelungită până la 1 martie 2020.

„În plus, prin prevederile notei nr. 976 din 4 februarie 2020, a Ministerului Afacerilor Externe ale RPDC, trecerea frontierelor este suspendată temporar, iar măsurile pot fi prelungite cu încă 30 de zile.”

Crucea Roșie a solicitat joi o scutire urgentă de la sancțiunile impuse Creii de Nord pentru a ajuta la prevenirea apariției unui focar de coronavirus.

„Este nevoie urgentă de echipament de protecție personală și kituri de testare, elemente care vor fi esențiale pentru a se pregăti pentru un posibil focar”, a declarat Xavier Castellanos, director Asia Pacific pentru Federația Internațională a Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie (IFRC).

O scutire, care să permită transferul bancar către biroul de țară IFRC din Coreea de Nord „este esențială pentru salvarea de vieți”, a adăugat el.

Coreea de Nord nu a confirmat niciun caz al noului coronavirus, dar mass-media de stat a declarat că Guvernul prelungește perioada de carantină pentru persoanele care prezintă simptome de gripă până la 30 de zile, iar toate instituțiile guvernamentale și străinii care trăiesc în țară trebuie să se conformeze „necondiționat”.

Coreea de Nord a oprit zborurile aeriene și serviciile de tren către China și a ordonat carantină obligatorie de săptămâni întregi pentru străinii veniți recent, a suspendat turismul și a impus o închidere aproape completă a frontierelor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.