VIDEO Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România: Evaluăm constant nevoia de trupe suplimentare

DE Alexandru Pop | Actualizat: 11.03.2023 - 18:21

Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat că România a jucat un rol important, în asistenţa umanitară acordată Ucrainei. Ea spune că priorităţile mandatului ei vor fi securitatea, schimburile comerciale, investiţiile şi statul de drept.

SHARE

Kathleen Kavalec afirmă că SUA evaluzează permanent nevoia suplimentării trupelor americane staționate la noi în țară, în contextul războiului din Ucraina.

Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA: Evaluăm permanent ameninţările securitare

"Sunt încântată că m-am întors în România după 15 ani şi sunt nerăbdătoare să lucrez în contextul unei relaţii bilaterale apropiate şi eficiente", a spus Kavalec Agerpres.

Kavalec a explicat că are trei priorităţi-cheie. "Prima este legată de securitate - iar aceasta înseamnă contracararea agresiunii ruse din regiune, împotriva Ucrainei şi acest război îngrozitor pe care l-au pornit - cooperare militară, descurajare, susţinerea colaborării în cadrul NATO şi cooperarea bilaterală, care priveşte prezenţa noastră aici, în regiune", a explicat demnitarul.

Citeşte şi: Noua ambasadoare a SUA a sosit în România: A mai activat la Kiev și Moscova. Cine este Kavalec

Ambasadorul SUA în România a subliniat că SUA a "crescut numărul de militari americani în zonă, ca parte din cooperarea cu NATO. Deci, în primul rând, vorbim de securitate, apoi schimburi comerciale şi investiţii".

"Mă bucur să spun că, în ceea ce priveşte companiile americane, avem o prezenţă puternică aici. Schimburile noastre comerciale se ridică la 5 miliarde de dolari şi companiile şi investiţiile din Statele Unite ale Americii au creat peste 100.000 de locuri de muncă.

În acest domeniu facem eforturi să ajutăm companii din Statele Unite ale Americii interesate să investească, să promoveze schimburile comerciale dintre ţările noastre", a spus Kathleen Ann Kavalec.

Citeşte şi: Senatul SUA a confirmat-o pe noua ambasadoare a Americii în România. Cine este Kathleen Kavalec

De asemenea, "un aspect foarte important şi legat de ce spuneam anterior", a explicat Kavalec, "este îmbunătăţirea statului de drept, transparenţa, deoarece companiile vin să investească atunci când văd un sistem transparent, unde văd responsabilitate, stat de drept". 

"Este un lucru foarte important. Şi, legat de asta, vorbim despre domeniul energiei, care va contribui la securitatea, independenţa şi diversificarea energetică în România, dar şi în regiune", a explicat trimisul SUA în România. 

"Există mereu eforturi pentru consolidarea democraţiei"

"Pentru că, sigur, România este lider în privinţa independenţei energetice", a continuat aceasta, detaliind că, "în al treilea rând, vorbim despre democraţie, care este baza tuturor eforturilor noastre. În cazul oricărei democraţii, există mereu eforturi pentru consolidarea acesteia, mai ales în ceea ce priveşte statul de drept, libertatea presei".

"Este nevoie de stat de drept şi responsabilitate, pentru ca afacerile să prospere, cetăţenii să simtă că au dreptate, în propria ţară. Recent, am văzut că au fost comentarii legate de un caz care a fost prescris, în dosarul tragediei de la Colectiv", a încheiat aceasta, explicând:

"Puteţi observa că oamenii se aşteaptă şi vor să vadă un sistem al statului de drept care funcţionează eficient şi în care să fie împărţită dreptatea. Deci vorbim de securitate, schimburi comerciale şi investiţii şi democraţie".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te