Joe Biden îl atacă pe Donald Trump, „un cretin absolut”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 27.05.2020 - 20:59

Joe Biden a răspuns ironiilor lui Donald Trump - „un cretin perfect” - cu privire la apariţia sa în public purtând o mască de protecţie, axându-şi campania la fotoliul de la Casa Albă asupra răspunsului preşedintelui american în criza covid-19, care împarte America, relatează AFP

SHARE

Alegând să poarte o mască neagră luni, la prima sa apariţie publică de mai bine de două luni, iar apoi schimbându-şi marţi forografiile de profil pe Facebook şi Twitter cu imagini în care poartă mască de protecţie, candidatul democrat se înscrie într-o opoziţie clară faţă de miliardarul republican, care a evitat mereu să poarte acest echipament de protecţie în public, arată news.ro.

Biden nu s-a zgârcit în declaraţii când a fost întrebat despre ironiile promovate de Trump.

„Este un cretin, un cretin perfect, să spună aceste lucruri”, a declarat candidatul democrat.

„Toţi marii doctori din lume spun că trebuie să porţi mască atunci când eşti în mulţime”, a subliniat la CNN fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

„Adevărul este că eu cred că trebuie să dai exemplu când conduci”, a adăugat el, catalogând declaraţiile preşedintelui american drept ”şmecherii macho”.

„Asta a ucis oameni, a omorât oameni”, a deplâns Joe Biden, citând bilanţul vertigionos de aproape 100.000 de morţi în Statele Unite, cea maii îndoliată ţară din lume de pandemia covid-19.

În vederea revenirii sale în faţa camerelor de luat imagini, democratul în vârstă de 77 de ani a ales o zi marcată solemn în Statele Unite - amintirea americanilor căzuţi în luptă.

Însoţit de către soţia sa Jill Biden, care purta de asemena o mască neagră, el a depus luni o jerbă la un monument dedicat morţilor în apropiere de domiciliul său în statul Delaware.

La aproximativ 100 de kilometri de acolo, preşedeintele republican, în vârstă de 73 de ani, şi soţia sa Melania Trump particopau la al doilea omagiu adus militarilor în acea zi, fără să poarte mască.

O imagine a lui Biden - care purta celebrii săi ochelari de aviator şi masca, care-i împingeau urechile înainte - a fost postată rapid pe Twitter de către un editorialist al postului favorit al conservatorilor, Fox News, cu un comentariu ironic.

„Asta poate explică de ce lui Trump nu-i place săpoarte mască în public”.

Acest mesaj a fost repostat de către Donald Trump luni seara şi de către mii de navigatori pe Internet.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.