Italia, pârjolită în continuare de incendii violente de vegetație: 300 de focare raportate în 12 ore

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.08.2021 - 17:07
Italia, pârjolită în continuare de incendii violente de vegetație. / Foto: news.cgtn.com

Incendiile forestiere violente continuă să provoace daune uriaşe în Italia, iar pompierii sunt suprasolicitaţi în timp ce zeci de focare sunt active în regiunile continentale sudice şi în Sicilia, relatează DPA.

SHARE

Peste 300 de incendii forestiere au fost raportate marţi, într-un interval de 12 ore, potrivit autorităţilor.

Şapte aeronave pentru stingerea incendiilor au fost mobilizate din nou miercuri dimineaţă, monitorizând răspândirea focarelor şi aruncând apă peste flăcări.

Citește și: Bilanțul incendiilor forestiere din Algeria se ridică la 65 de morți, dintre care 28 de militari

În Sicilia, mai multe incendii declanşate recent erau active miercuri dimineaţă în regiunea Parcul Natural Regional Madonie, conform imaginilor video surprinse de departamentul de pompieri.

Regiunea Calabria din sudul Italiei a fost deosebit de afectată de incendii. Pompierii au fost deja mobilizaţi de mii de ori în acest an pentru a combate incendiile din regiune şi, cu toate că numărul acestora îl depăşeşte cu mult pe cel înregistrat în 2020, rămâne redus în comparaţie cu 2017, un an marcat de incendii forestiere deosebit de grave.

Citește și: Revoltă în Pakistan după ce fiica unui diplomat a fost decapitată

În Calabria, flăcările afectează în principal teritoriul Parcului Naţional Aspromonte, înscris de UNESCO pe lista geoparcurilor. Flăcările au închis o cale de acces către o biserică populară printre pelerini în această perioadă a anului, a relatat miercuri agenţia de ştiri ANSA, multe persoane fiind astfel nevoite să se întoarcă din drum.

Marţi, directorul parcului a lansat din nou un apel pentru sporirea asistenţei acordate în lupta împotriva flăcărilor şi a avertizat asupra producerii unei potenţiale catastrofe.

Autorităţile au anunţat miercuri că valul de caniculă care afectează în prezent numeroase regiuni din Italia va continua, temperatura în Sicilia putând trece de 40 de grade Celsius, potrivit prognozelor.

Seceta şi vântul intens sunt, de asemenea, factori ce contribuie la această situaţie, iar în multe cazuri se presupune că incendiile au fost declanşate în mod deliberat, notează DPA.

Autorităţile din municipalitatea italiană Mesoraca (sud) au evacuat rezidenţii din cauza ameninţării incendiilor forestiere. Flăcările au ajuns în vecinătatea caselor după cum reiese din înregistrarea video dată publicităţii de departamentul de pompieri marţi seară. Mesoraca este situată în regiunea Calabria, între capitala regiunii, Catanzaro, şi oraşul Crotone.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te