Bilanțul incendiilor forestiere din Algeria se ridică la 65 de morți, dintre care 28 de militari

DE Daniel Toșa | 11.08.2021 - 15:24
Bilanțul incendiilor forestiere din Algeria se ridică la 65 de morți, dintre care 28 de militari/FOTO: Unsplash

Cel puţin 65 de persoane, între care 28 de militari, şi-au pierdut viaţa în incendiile forestiere care au devastat de luni seara nordul Algeriei, în special regiunea Kabylie, potrivit unui nou bilanţ furnizat miercuri de televiziunea naţională algeriană, relatează AFP.

SHARE

„Bilanţul incendiilor forestiere a crescut la 65 de morţi (28 de militari şi 37 de civili), mai ales în prefectura Tizi Ouzou”, a raportat televiziunea, adăugând că 12 militari au fost „spitalizaţi în stare critică”.

Pompierii, ajutaţi de militari şi voluntari, se luptau miercuri pentru a încerca să stingă cele 69 de focare încă active în 17 prefecturi din nordul Algeriei. Cele mai importante focare au fost semnalate în prefectura Tizi Ouzou, unde au fost înregistrate şi cele mai multe victime.

Aceste incendii, despre care autorităţile au afirmat că sunt de „origine criminală”, afectează mai multe zone din regiunea Kabylie. Imagini impresionante, însoţite de apeluri de ajutor, circulau pe reţelele de socializare, arătând corpuri carbonizate, vite agonizând asfixiate şi sate devastate de flăcări.

Citește și: Deputatul PSD Ghiță „Luptătorul“, amicul familiei Firea: Macron este un dictator, Armand, o hoață

Radioul public algerian a anunţat marţi arestarea a trei „piromani” în Medea. Un al patrulea a fost arestat la Annaba, potrivit agenţiei oficiale APS.

În timp ce Algeria se confruntă cu un val de căldură extremă, vânturile propagă flăcările şi complică sarcina salvatorilor, a declarat Youcef Ould Mohamed, un oficial local citat de APS.

În fiecare an, nordul Algeriei este afectat de incendii forestiere. În 2020, aproape 44.000 de hectare de pădure au fost distruse, în timp ce autorităţile au anunţat că au arestat autorii mai multor incendii de „origine criminală”.

Citește și: Focul de pe insula Evia (Grecia) nu a atins mănăstirea Sf. David. Pădurea de pini din jur este scrum

Acest fenomen se amplifică pe măsură ce incendiile se înmulţesc la nivel global. Ele sunt sunt asociate cu diverse fenomene despre care oamenii de ştiinţă afirmă că sunt legate de încălzirea globală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.