Israelul pregătește ceva. Lapid: „Avem libertate deplină de la SUA să acționăm împotriva Iranului”

DE Elena Andrei | 06.09.2022 - 19:03
Iair Lapid avertizează Iranul/foto: WhatsApp-Image

Aflat la un aerodrom militar, premierul israelian, Iair Lapid, a avertizat Iranul că „va descoperi brațul lung și capacitățile Israelului” dacă va continua să provoace, afirmând că are „libertate deplină de acțiune” pentru a împiedica Teheranul să obțină de arme nucleare.

SHARE

Mesajul premierului a fost coordonat cu americanii, având în vedere vizita șefului Mossad, David Barnea, la Washington DC.

Potrivit lui Lapid, Israelul este pregătit pentru „orice amenințare și orice situație”.

„Așa cum am convenit între mine și președintele Biden, avem libertatea deplină de a acționa în tot ceea ce considerăm necesar pentru a preveni posibilitatea ca Iranul să devină o amenințare nucleară.”

În vizita la baza aeriană, Lapid a fost însoțit de Tal Kelman - șeful Diviziei Strategice din cadrul Direcției de Planificare a IDF, de generalul de brigadă Avi Gi - secretarul militar al prim-ministrului și de generalul de brigadă Gilad Keinan - comandantul bazei.

Citește și

VIDEO Oamenii lui Putin din Ucrcaina n-au pace. Mașina „comandantului” din Berdiansk a sărit în aer

VIDEO Centrala nucleară Zaporojie, deconectată. Norul radioactiv ar acoperi jumătate din România

Vizita a avut loc în timp ce Barnea se afla în Statele Unite, iar biroul premierului a subliniat că șeful Mossad se află acolo „ca parte a campaniei politice împotriva Iranului".

Vizita lui Barnea la Washington DC a fost precedată de cea a ministrului Apărării, Benny Gantz, și a consilierului pentru securitate națională, Eyal Hulata.

Barnea va avea o serie de întâlniri cu oficiali de rang înalt ai CIA, ai Casei Albe și ai Consiliului Național de Securitate. 

Thomas Nides, ambasadorul Statelor Unite în Israel, a precizat că „SUA înțeleg agresiunea Iranului și nu vor lega niciodată mâinile Israelului în nevoia de a se apăra”.

„Președintele Joe Biden a vorbit cu Lapid și a repetat mesajul că suntem alături de Israel pentru a ne asigura că Iranul nu va obține niciodată o armă nucleară”, a declarat Nides. „Este, de asemenea, în interesul nostru național și de securitate, așa cum am subliniat în repetate rânduri.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.