Incendii de vegetație în apropiere de Ierusalim

DE Edi Neagu | 18.08.2021 - 10:40
Fumul a acoperit cartierele de la marginea Ierusalimului. FOTO: Facebook

Flăcările s-au apropiat amenințător de cartierele de la marginea Ierusalimului.

SHARE

Incendiile care au devastat păduri de la periferia Ierusalimului începând de duminică după-amiază au fost aduse sub control, au anunţat marţi seară serviciile de pompieri într-un comunicat, potrivit AFP.

''După 52 de ore de luptă cu flăcările, toate focarele de incendii din jurul Ierusalimului au fost aduse sub control'', se precizează în comunicat.

Sute de familii au fost evacuate din zece sate situate la vest de Ierusalim pe perioada acestor trei zile de incendii, care au pârjolit 2.500 de hectare de pădure fără să facă însă victime, potrivit pompierilor.

CITEȘTE ȘI: Vicepreședintele afgan și fiul unui comandant militar au adunat forțele anti-talibane lângă Kabul

Incendiile au izbucnit duminică, provocând nori masivi de fum, care au ajuns până în centrul Ierusalimului învăluind oraşul într-un miros înţepător.

Pompieri palestinieni s-au alăturat marţi eforturilor colegilor lor israelieni, un gest salutat de ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, care i-a mulţumit într-un mesaj în limba arabă pe Twitter preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

''Mulţumesc preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru iniţiativa de a trimite pompieri în sprijinul Israelului... în scopul salvării de vieţi omeneşti şi în interesul nostru comun'', a scris pe Twitter Gantz.

CITEȘTE ȘI: Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett, care a survolat în elicopter regiunea afectată de incendii, i-a felicitat şi le-a mulţumit pompierilor ''pentru devotamentul şi profesionalismul lor''.

Circa 1.500 de pompieri şi 20 de aeronave care au realizat peste 400 de zboruri au participat la lupta cu flăcările, potrivit pompierilor.

Aceste incendii ''sunt consecinţa unei acţiuni umane'', le-a declarat luni seară jurnaliştilor Dedi Simchi, un responsabil din cadrul serviciului de pompieri, precizând că nu se ştie până la acest moment dacă au fost declanşate intenţionat sau din ''neglijenţă''.

Incendiile se petrec frecvent în Israel din cauza temperaturilor ridicate.

Bazinul mediteranean a fost afectat în aceste ultime săptămâni de incendii, în special Grecia, Turcia şi Algeria. În aceste ţări, zeci de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor forestiere, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.