Harry, executiv al unui startup de sănătate mintală din Silicon Valey. Are contract și cu Netflix

DE Adina Mutăr | 23.03.2021 - 19:36
Harry și Meghan/Foto: harpers bazar

Prințul Harry, care nu mai este membru al familiei regale, are un nou loc de muncă: executiv la un startup de sănătate mintală din Silicon Valley.

SHARE

Ducele de Sussex va deveni „directorul de impact” al BetterUp Inc., compania de coaching și sănătate mintală, s-a anunțat marți.

De când au ieșit din familia regală, ducele și soția sa, Meghan Markle, au făcut o  serie de tranzacții profitabile, urmare a celebrității de care se bucură.

Director  de impact la BetterUp

„Am intenția să contribui la crearea unui impact în viața oamenilor, coaching-ul proactiv oferind posibilități nesfârșite de dezvoltare personală, conștientizare sporită și o viață mai bună”, a declarat acesta.

Citește și

Peste 49 de milioane de oameni au urmărit interviul prințului Harry și al soției sale, Meghan Markle

Prințul William răspunde acuzațiilor aduse de Meghan Markle: Familia regală nu e rasistă

 

În poziția BetterUp, se așteaptă ca prințul Harry să dezvolte strategii de produs, să aibă contribuții caritabile și să vorbească public pe subiecte legate de sănătatea mintală.

„Este un rol semnificativ și generos”, a declarat CEO-ul BetterUp, Alexi Robichaux, care a spus că a fost prezentat prințului Harry printr-un prieten comun. 

Poziția de „director de impact” este relativ rară în lumea corporațiilor, deși unele companii, inclusiv Salesforce.com Inc., o au. Titlul este mai frecvent în domeniul nonprofit la organizații precum Amnesty International SUA și United Way.

Robichaux a refuzat să comenteze cum va fi plătit prințul Harry și nu a dezvăluit detalii din contractul de muncă, spunând doar că acesta se va alătura echipei de conducere a companiei ca „ofițer al corporației”.

Prințul Harry nu va gestiona angajații și nu va avea rapoarte directe cu aceștia, dar va petrece timp la sediul central al companiei din San Francisco, va participa la ședințele executive și va participa la evenimente speciale ale companiei.

Destigmatizarea sănătății mintale

Prințul Harry este deschis în ceea ce privește lupta sa personală cu problemele mintale, iar directorii BetterUp au fost atrași de activitatea sa de advocacy anterioară, ca membru al familiei regale, simțind că ar putea aduce o perspectivă diferită companiei

„Este multă muncă în ceea ce privește destigmatizarea sănătății mintale”, a spus declarat Harry.

„Este vorba despre recunoașterea faptului că ceva nu este în regulă cu noi. Adesea, din cauza barierelor societale, a dificultăților financiare sau a stigmatizării, prea mulți oameni nu sunt capabili să se concentreze asupra sănătății mintale până când nu sunt forțați. Vreau să ne îndepărtăm de ideea că trebuie să te simți la pământ ca să ceri ajutor ”, a spus Harry.

În plus față de jobul BetterUp, ducele și ducesa au semnat un acord pentru a crea conținut pentru Netflix Inc. și un altul pentru a prezenta podcast-uri pentru Spotify Technology SA.

Acordul Netflix, pe cinci ani, este evaluat la 100 de milioane de dolari, potrivit  The Wall Street Journal.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te