Decizia, negociată cu regiunile germane, va intra în vigoare la 1 noiembrie.
„Se spune uneori că ar fi o presiune pentru cei nevaccinați, dar cred că trebuie văzut invers, este o chestiune de echitate”, a explicat Jens Spahn într-o conferință de presă.
Până acum, persoanele aflate în carantină primeau indemnizații pentru a compensa pierderea lor de venit. Cu toate acestea, mai multe „landuri” au pus deja capăt acestei practici.
„Cei care se protejează pe ei înșiși și pe ceilalți prin vaccinare își pun întrebarea justificată de ce să plătească pentru cineva care era în vacanță într-o zonă de risc și care, pentru că nu este vaccinat, trebuie pus în carantină, de ce să plătească pentru o astfel de persoană?”, a justificat el.
”Atunci când oamenii spun că este libertatea lor de decizie - rămâne decizia lor persoanală liberă - să se vaccineze sau nu, acea decizie trebuie să vină și cu responsabilitatea de a suporta responsabilitatea consecințelor financiare”, a argumentat el.
Potrivit unui sondaj publicat de Yougov luni, aproape jumătate dintre cei chestionați (48%) sunt împotriva acestui sprijin, față de 43% care sunt în favoarea acestuia.
Peste 52 de milioane de oameni (63,4% din populație) primiseră miercuri două doze de vaccin anti-covid în Germania, unde guvernul se luptă să accelereze ritmul imunizărilor.