„Cred că decizia de a ataca încă nu a fost luată”, a declarat pentru Reuters Bruno Kahl, șeful Serviciului german de Informații Externe.
„Criza se poate dezvolta în mii de moduri”, a spus Kahl, enumerând diferite scenarii, inclusiv măsuri de destabilizare a Guvernului de la Kiev, sprijinirea separatiștilor proruși din est și împingerea liniei de demarcație.
Germania a expulzat un diplomat rus, acuzându-l că spionează industria aerospațială de înaltă tehnologie a țării, a informat vineri Der Spiegel.
Diplomatul era un ofițer de informații nedeclarat care lucra la Consulatul Rusiei din München și a încercat să obțină informații despre proiecte aerospațiale europene cu ajutorul unui academician rus angajat la o universitate germană din Bavaria, potrivit revistei Der Spiegel.
Citește și
A început procesul spectaculosului furt de bijuterii de la Castelul din Dresda: 6 bărbați acuzați
Klaus Iohannis: Aderarea cât mai rapidă la OCDE constituie o prioritate pentru România
Academicul, identificat ca Ilnur N., a fost acuzat oficial pentru spionaj joi, potrivit unui comunicat al Parchetului Federal.
Procurorii au spus că acuzatul s-a întâlnit în mod regulat cu un spion rus, de la sfârșitul anului 2019, și i-a transmis informații pe care le-a obținut în timp ce lucra ca cercetător asociat la universitatea bavareză.
Serviciul rus de informații externe SVR a fost interesat în mod deosebit de proiectul european al vehiculului de lansare spațială Ariane, potrivit autorităților.
Ilnur N. a fost arestat în 2021 și rămâne în arest. Acesta le-a spus procurorilor că nu știa că bărbatul pe care l-a întâlnit lucrează pentru serviciile de informații ruse.