Germania se pregătește de război cu Rusia. Va desfășura exerciții de amploare pe flancul estic NATO

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.01.2024 - 14:17
Germania se pregătește de război cu Rusia. Va desfășura exerciții de amploare pe flancul estic NATO - Foto: Profimedia image

Germania se pregătește de război cu Rusia. Va desfășura exerciții de amploare pe flancul estic NATO. Semnalele tot mai puternice, precum că Rusia se pregătește să invadeze țările NATO, îi fac pe europeni înceapă pregătirile pentru un astfel de conflict.

SHARE

În cadrul exercițiilor militare Grand Quadriga 2024, Germania va exersa o desfășurare de formațiuni militare de mari dimensiuni pe flancul estic al NATO în patru țări, se arată pe site-ul Ministerului german al Apărării.

Germania se pregătește de război cu Rusia. Va desfășura exerciții de amploare pe flancul estic NATO

Quadriga 2024 va fi cel mai mare exercițiu al forțelor terestre germane de la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Astfel, Germania aduce o contribuție semnificativă la descurajarea de-a lungul flancului estic al Alianței.

Principalul obiectiv al exercițiului va fi exersarea desfășurării unor formațiuni mari de trupe germane pe flancul estic al Alianței, precum și evaluarea capacităților infrastructurii logistice.

În cadrul operațiunii, Bundeswehr va desfășura un contingent de 12.000 de soldați, 3.000 de vehicule și 30 de avioane pentru a exersa pregătirea de luptă și desfășurarea forțelor terestre naționale și multinaționale în diferite țări NATO.

Planul exercițiului

Exercițiile Quadriga 2024, care vor avea loc în Germania și în străinătate, vor fi combinate cu alte exerciții aliate planificate în Norvegia, Polonia, Lituania și România pe o perioadă de cinci luni.

Citește și: Agenda de război a lui Putin include „obligatoriu” Moldova și Georgia. Se pregătește Finlanda

Bundeswehr va folosi trei formațiuni pentru exercițiu: Divizia Forțelor de Răspuns Rapid (împreună cu Brigada 23 de Infanterie de Munte), Divizia 1 Blindată (împreună cu Brigada 41 de Infanterie Blindată) și Divizia 10 Blindată.

Antrenamentul va fi împărțit în patru etape principale:

Marele Nord - 5-14 martie.
Grand Center - 21-26 mai.
Grand South - 7-24 mai.
Grand Quadriga - 15-30 mai.

După ce toate forțele participante vor fi alertate, Divizia Forțelor de Răspuns Rapid (RRFD) va fi prima care va fi desfășurată. La începutul anului 2024, acestea se vor antrena în cadrul exercițiului Grand North și, ulterior, vor exersa lupta în condiții meteorologice extreme pe flancul nordic al NATO, în cadrul Nordic Response.

Divizia 1 Blindată se va alătura altor exerciții Dragon din Polonia și exercițiilor Saber Strike, conduse de SUA, în cadrul exercițiului Grand Center din Europa Centrală.

Citește și: NATO se pregătește de război. Exercițiu „mamut” cu 90.000 de soldați și tehnică de ultimă generație

După aceea, Divizia 1 Blindată va pune la încercare în Lituania forțele nou introduse în categoria de forțe medii ale armatei, în timp ce parașutiștii RRFD vor exersa desfășurarea rapidă și operațiunile pe flancul sud-estic al Europei în contextul exercițiilor Grand South.

Punctul culminant și centrul de interes al anului 2024 va fi Grand Quadriga, unde Divizia a 10-a blindată va exersa desfășurarea și operațiunile mecanizate ca o singură formațiune în Lituania. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te