Germania permite Ucrainei să folosească arme germane pe teritoriul Rusiei. „Sunt ale lor acum”.
Purtătorului de cuvânt al Ministerului German al Apărării, Arne Collatz, a subliniat că Dreptul internațional permite operațiuni militare pe teritoriul unei țări agresoare pentru autoapărare și nu există condiții speciale pentru utilizarea armelor furnizate de Bundeswehr.
Drept urmare, pot fi folosite după cum consideră Kievul.
Germania permite Ucrainei să folosească arme germane pe teritoriul Rusiei. „Sunt ale lor acum”
Ministerul Apărării nu pune sub semnul întrebării legalitatea acțiunilor pe teritoriul Rusiei: Dreptul internațional prevede posibilitatea de a desfășura operațiuni militare pe teritoriul unei țări agresoare pentru a proteja propriul stat, a spus Collatz.
⚡️Another video of battles in the Kursk region pic.twitter.com/X70V8irvYY
— 🪖MilitaryNewsUA🇺🇦 (@front_ukrainian) August 13, 2024
Acest lucru nu implică condiții speciale pentru utilizarea armelor furnizate de Bundeswehr.
„După ce a înmânat armele germane Ucrainei, acestea aparțin deja Ucrainei, sunt arme ucrainene. Nu există obstacole, așa că Ucraina este liberă să le folosească după cum decide”, a spus ofițerul, adăugând că și Ucraina este obligată să respecte cerințele Dreptului internațional.
Collatz a clarificat că folosirea armelor cu rază lungă de acțiune este o problemă diferită, politică, dar nu este cazul, potrivit mil.in.ua.
Purtătorul de cuvânt adjunct al Guvernului Federal, Wolfgang Büchner, a spus că Berlinul se consultă intens cu cei mai apropiați aliați ai săi și cu guvernul de la Kiev cu privire la „sistemele de arme specifice” folosite de Ucraina.
Purtătorul de cuvânt adjunct nu a făcut o evaluare a evenimentelor din regiunea Kursk, menționând că situația militară este în continuă schimbare și că „de la fața locului vin știri contradictorii și uneori falsificate în mod deliberat”.
Forțele de Apărare ucrainene sunt înarmate cu un număr mare de echipamente și arme diferite de fabricație germană.
Forțele ucrainene folosesc în mod activ tancurile Leopard 2 și Leopard 1 și vehiculele de luptă ale infanteriei Marder.
De asemenea, Guvernul german a furnizat în mod activ armatei ucrainene arme și echipamente de infanterie.
Marea Britanie nu dă voie
⚡️🇺🇦Ukrainian soldiers from the 225th Separate Assault Battalion somewhere in the 🇷🇺Kursk region pic.twitter.com/o4Vyi3kTP9
— 🪖MilitaryNewsUA🇺🇦 (@front_ukrainian) August 13, 2024
Marea Britanie nu și-a schimbat politica și nu a dat permisiunea pentru loviturile cu rachete Storm Shadow asupra țintelor din regiunea 🇷🇺Kursk, scrie The Telegraph.
Citește și: Rusia se retrage din propriul teritoriu sub atacul Ucrainei. Evacuare din Belgorod și Kursk
În timpul unei vizite în Marea Britanie luna trecută, Zelenski a făcut lobby ca Sir Keir Starmer să ridice restricțiile privind modul în care este utilizată muniția, care are o rază de acțiune de 250 de kilometri.
Ucraina vrea să lovească aerodromurile și centrele logistice mult dincolo de linia frontului pe care Moscova le folosește pentru a-și consolida poziția în Kursk.
Citește și: VIDEO Trupele Ucrainei, lângă centrala nucleară din Kursk, Rusia. Putin retrage trupe din Harkov
Poziția cu privire la modul în care sunt folosite rachetele Storm Shadow nu este doar cea a Guvernului Regatului Unit, deoarece racheta este fabricată cu Franța, ceea ce înseamnă că Parisul are un cuvânt de spus în privința condițiilor.
Kievul a cerut permisinea și de la Washington de a folosi racheta cu rază lungă de acțiune ATACMS în timpul ofensivei de la Kursk, dar până acum a fost refuzat.