Generația de suflet, întâmpinată de sute de fani după EURO2024. Stanciu: Voi aţi fost primul jucător

DE Daniel Toșa | Actualizat: 04.07.2024 - 08:15
Generația de suflet, întâmpinată de sute de fani după EURO2024. Stanciu: Voi aţi fost primul jucător - Foto: Facebook/ Echipa Națională a României

Generația de suflet, întâmpinată de sute de fani după EURO2024.Echipa națională de fotbal a României, care a ajuns în optimile de finală ale Campionatului European - EURO 2024, a fost primită cu entuziasm de câteva sute de suporteri la întoarcerea din Germania, miercuri noaptea,

SHARE

Fanii, îmbrăcați în tricouri galbene și fluturând steaguri tricolore, i-au așteptat pe jucători la poarta bazei sportive, în ciuda orei târzii.

Generația de suflet, întâmpinată de sute de fani după EURO2024. Stanciu: Voi aţi fost primul jucător

Avionul echipei a aterizat cu întârziere la ora 1.00 pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, din cauza unor probleme tehnice, iar autocarul a ajuns la Mogoșoaia în jurul orei 1:45, fiind întâmpinat cu urale și scandări precum "România, România" și "Suntem mândri de voi".

"Vă mulţumim din suflet pentru susţinerea voastră, am simţit-o, ştim că aţi fost alături de noi. Iar să vă vedem aici aici la ora asta în noapte este totul pentru noi. Observ mulţi copii şi ne bucurăm pentru că vrem să fim modele de urmat pentru copiii României. Ne bucurăm că sunt aici, că ne iubesc şi cresc cu această generaţie şi cu rezultatele pe care le-am obţinut după o lungă perioadă de timp. Voi aţi fost primul jucător al echipei naţionale, nu al 12-lea. Şi pentru asta vă mulţumim", a declarat Nicușor Stanciu.

"Eu am emoţii specifice înainte de meci, dar acum emoţiile mă copleşesc mai mult decât înaintea oricărui meci. Vă mulţumesc în numele familiei echipei naţionale, a acestei 'Generaţii de suflet'. Nici nu vă imaginaţi cât de mult a contat pentru băieţi, pentru noi toţi, suportul vostru. Şi vă asigur că au dat totul pe teren în mod special pentru voi şi pentru copii României. Să dea Dumnezeu ca în viitor, român cu român împreună, să fim puternici şi mândri că suntem români. Şi să credem că atunci când suntem uniţi şi credem în visul nostru întotdeauna avem o şansă în plus", a precizat Iordănescu.

Citește și: Pleacă Edi Iordănescu după eliminarea României de la EURO? „Familia mea are nevoie mare de mine”

Din lotul de 26 de jucători, doar 16 s-au întors în țară, restul plecând direct în vacanță sau la cluburile lor. Fanii au rămas devotați echipei, primindu-i cu căldură pe jucători, în ciuda înfrângerii cu Olanda (3-0) în optimile de finală.

Participarea echipei la EURO 2024 a fost prima după opt ani, reușind să aducă suporterii aproape de echipa națională, cu zeci de mii de români sărbătorind pe stadioane și străzi în Germania și în principalele orașe din România.

Citește și: România - Olanda 0-3. Finalul unei aventuri! Olandezii curmă speranțele tricolorilor la EURO 2024

România a avut un parcurs bun în turneu, trecând de faza grupelor ca câștigătoare, cu o victorie împotriva Ucrainei (3-0), o înfrângere în fața Belgiei (0-2) și un egal cu Slovacia (1-1). Următoarele meciuri ale echipei sunt programate în luna septembrie, împotriva Kosovo și Lituaniei în Liga Națiunilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te