Firmele românești ar putea avea probleme din cauza crizei energetice din China

DE Edi Neagu | 15.10.2021 - 11:10
China trece prin cea mai gravă criză energetică din ultimul deceniu. FOTO: Facebook

China recurge la măsuri disperate pentru a depși criza; reționalizarea energiei electrice în condițiile în care suferă de o lipsă a cărbunelui pentru centrale.

SHARE
Multe firme românești au fost informate, de către partenerii chinezi, cu privire la problemele pe care le au în fabrici din cauza crizei energetice: că se întrerupe curentul, cu impact asupra producției și, evident, a livrărilor, relatează Hotnews.ro.
China este un partener important al României. În primele 6 luni am importat de acolo mărfuri de 3,325 miliarde euro, de la file de pește, scorțișoară și medicamente, la îngrășăminte și anvelope. Unele firme românești importă materie primă de acolo pentru a produce diverse produse. HotNews.ro a discutat cu Allview, companie românească care produce, printre altele, telefoane și importă componente din China. De asemenea, am discutat și cu câteva magazine.

Despre criza energetică din China, apărută recent (a aparut usor in august si a inceput sa se înrautateasca din septembrie), și cum poate afecta întreaga lume, HotNews.ro a scris recent. Reluăm câteva paragrafe din acel material și completam cu câteva informații apărute miercuri.

CITEȘTE ȘI: FOTO Profesoară, însărcinată după ce ar fi avut relații intime cu un elev de 15 ani. A fost arestată

Practic, acum în China este o raționalizare a curentului. Pe deoparte este vorba de dorința de a reduce emisiile de carbon, dar pe de altă parte de faptul că există o lipsă a cărbunelui, ceea ce a dus la creșterea prețului.


Rezultatul crizei energetice a Chinei începe să se accentueze pe tot globul, urmând să lovească pe toată lumea, de la Toyota, la oierii australieni și producătorii de cutii de carton, scrie Bloomberg, citată de South China Morning Post. Practic, nu va fi afectată doar China, care este cel mai mare exportator, dar și întregul lanț de aprovizionare.

CITEȘTE ȘI: Viviana, soția lui Mirel Rădoi, și-a luat BMW Alpina B7 de +150.000 €. A blocat strada, pe avarii

 
Camera de Comerț a Uniunii Europene în China spunea miercuri că monitorizează situația având în vedere sezonul de iarna. În cadrul unui webinar, președintele Camerei, Joerg Wuttke a spus că întreruperile din lanțul de aprovizionare ar duce, în cele din urmă, la lipsa mărfurilor și la prețuri mai mari pentru consumatori.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.