Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din București „recrutează” români pentru a-i trimite la Moscova

DE Petre Bădică | Actualizat: 16.08.2022 - 17:55
Putin și Lavrov - FOTO: Profimedia

O instituție culturală rusească continuă să funcționeze în București și să îi invite pe români la o călătorie în Rusia. Reprezentanții Casei ruse au dialogat cu un reporter Newsweek România care a pretins că vrea să meargă la Moscova.

SHARE

Casa Rusă ține de Agenția Rossotrudnicestvo care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, condus de Serghei Lavrov. Lavrov este cel mai de încredere înalt oficial rus al lui Putin.

Citește și: Finanțată de Lavrov, Casa Rusă din Capitală minte: În Donbas dăm ajutoare. Ucrainenii își ard casele

Casa Rusă propagă minciuni despre intențiile bune ale lui Putin în Rusia printre invitațiile la filme, expoziții sau cursuri de limbă rusă.

Citește și: Centrul cultural rus din Capitală, deschis după un acord semnat de Corlățean cu Lavrov la Moscova

În urmă cu câteva zile, un anunț publicat pe pagina oficială a Casei Ruse îndemna românii să viziteze Rusia. Și mai interesant este că această Casă Rusă lasă un mail de contact pentru mai multe informații.

„Călătorește în Rusia! Vizitează cele mai spectaculoase locuri, fă cunoștință cu inedita cultură rusă, gustă din cele mai gustoase preparate, trăiește-ți viața! Înformații despre cum să călătorești în Rusia ca turist găsești în postare

Contactați-ne pentru recomandări privind modurile de transport: [email protected]”, se arăta în postare.

Newsweek România a contactat Casa Rusă la adresa de email de mai sus.

Newsweek România: Bună ziua,
Am văzut anunțul dvs de pe pagina de FB. Voiam de mult să vizitez Rusia...
În ce conditii se poate vizita țara dvs ?
Se poate vizita Moscova și Sankt Petersburg? Se merge cu avionul? Aveți reduceri în această perioadă?
Mulțumesc.

Casa Rusă a răspuns după 3 zile pe mailul personal al redactorului :

Bună ziua, pentru a călători în Rusia este nevoie de viză, pe care o puteti obține de la Ambasada Federaţiei Ruse.
Condițiile de călătorie necesită doar test PCR cu 42 ore înainte de sosirea în țară!
Se poate vizita și Moscova și Sankt Petersburg ș alte orașe. Biletele de avion se cumpara de la agenții nu de la noi, deci nu vă putem oferi reduceri pentru că noi nu comercializăm nimic!

Ce zice MAE despre intrarea în Rusia

Începând cu data de 15 iulie 2022, prin decret guvernamental, se ridică toate restricțiile impuse la intrarea în Federația Rusă, la toate punctele de frontieră, pentru toți cetățenii străini și apatrizi.

În vederea obţinerii vizei, cetățenii români care călătoresc în Federaţia Rusă trebuie să deţină o invitaţie pe care să o prezinte la unul din cele două Consulate ale Federaţiei Ruse de pe teritoriul României, de la Bucureşti şi Constanţa. Depunerea cererilor de viză se face numai online (http://visa.kdmid.ru).

În răspunsul primit de la Casa Rusă nu se vorbește de nicio invitație necesară pentru a primi viza.

Casa Rusă, sub tutela lui Lavrov


Casa Rusă, care lansează românilor invitații pentru a vizita Rusia, în plină ofensivă a lui Putin în Ucraina, este finanțată de Ministerul de Externe rus condus de Serghei Lavrov.

Pe pagina de prezentare, Casa Rusă la București spune că este „Reprezentanta Agentiei Rossotrudnicestvo. Înființat în mai 2015, Centrul cultural oferă Cursuri de limba rusă cu profesori nativi... Cursuri de dans, muzică, pictură, teatru pentru copii”.

Casa Rusă ține de Agenția Rossotrudnicestvo care se află în subordinea Ministerului Afacerilor Externe rus.

Agenția Federală pentru Afaceri ale Comunității Statelor Independente, Compatrioții din diaspora și Cooperare Umanitară Internațională este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe. Cunoscută sub numele de Rossotrudnichestvo (rusă: Россотрудничество), este o agenție guvernamentală federală rusă autonomă aflată sub jurisdicția Ministerului rus al Afacerilor Externe.

 Aceasta este o agenție guvernamentală rusă responsabilă în primul rând de administrarea ajutorului extern civil și a schimburilor culturale. Rossotrudnichestvo operează în Asia Centrală, America Latină și Europa de Est (dar mai ales în Comunitatea Statelor Independente).

Agenția a fost creată din agenția predecesoară prin decret prezidențial, semnat de președintele rus Dmitri Medvedev la 6 septembrie 2008, cu scopul de a menține influența Rusiei în Comunitatea Statelor Independente și de a promova legături amicale pentru promovarea politicii și economice a Rusiei

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te