Fâșia Gaza se transformă „într-o gaură de iad, în pragul prăbușirii”, avertizează un comisar UN

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.10.2023 - 20:21
Fâșia Gaza se transformă „într-o gaură de iad, în pragul prăbușirii”, avertizează un comisar UN - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Fâșia Gaza se transformă „într-o gaură de iad, în pragul prăbușirii”, avertizează un comisar al Națiunilor Unite. Israelul a ordonat ca populația din nordul enclavei să fie evacuată spre sud.

SHARE

Agenția ONU pentru ajutorarea refugiaților palestinieni din Orientul Mijlociu (UNWRA) a avertizat vineri asupra situației umanitare dezastruoase din Gaza, după ce Israelul a ordonat ca populația din nordul enclavei să fie evacuată spre sud.

Fâșia Gaza se transformă „într-o gaură de iad, în pragul prăbușirii”, avertizează un comisar UN

Comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, a declarat că "Gaza se transformă rapid într-o gaură de iad, aflată în pragul colapsului", transmite CNN.

Citește și: Doi cetăţeni români au murit în Israel. Ambii au dublă cetăţenie, română şi israeliană

"Apelul forțelor israeliene de a muta peste un milion de civili care trăiesc în nordul Fâșiei Gaza... este îngrozitor. Acest lucru nu va duce decât la grade de nenorocire fără precedent și va împinge și mai mult oamenii din Gaza într-un abis", a declarat comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini, într-un comunicat. UNWRA a descris amploarea și ritmul de creștere a crizei umanitare ca fiind "înfiorătoare".

"Gaza devine rapid o gaură de iad și se află în pragul colapsului", a declarat acesta. Lazzarini a îndemnat "toate părțile și pe cei care au influență asupra acestora să pună capăt tragediei și să ofere sprijin umanitar imediat și necondiționat, dar și protecție civililor, printre care mult prea multe femei și copii".

Armata israeliană (IDF) le-a cerut vineri civililor din Gaza să evacueze orașul în 24 de ore și să se îndrepte «spre sud». Conform IDF, militanții Hamas se ascund în tuneluri subterane și în clădiri populate de civili. Militarii israelieni au spus că civilii trebuie să se "distanțeze" de teroriștii Hamas și să părăsească orașul.

Citește și: VIDEO Israel atacă Siria cu raiduri ale aviației. Două obiective importante au fost țintite

Cabinetul premierul israelian Benjamin Netanyahu a publicat, de asemenea, pe rețelele sociale, trei imagini cu bebeluși morți, pe care Netanyahu i le-a prezentat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken.

Cel puțin 1.300 de israelieni au murit până acum în urma atacurilor teroriste Hamas și cel puțin 1.500 de palestinieni au murit în urma bombardamentelor israeliene. Între timp, au loc manifestații de susținere a palestinienilor în Irak și Iran. Mii de persoane strigă "Jos America" și "Jos Israel". Palestinienii își părăsesc locuințele și iau cu ei tot ce pot căra.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te