Familii rusești divizate, în timp ce tinerii se împotrivesc războiului: "Nu noi am ales asta"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 03.03.2022 - 14:48
Familii rusești divizate, în timp ce tinerii se împotrivesc războiului: "Nu noi am ales asta"/FOTO: Twitter

În timp ce poliția din Rusia reprimă protestele anti-război care apar în întreaga țară, mulți cetățeni nu știu pe deplin ce se întâmplă în Ucraina.

SHARE

Tinerii care au acces la rețele sociale vad ororile comise de soldații ruși, iar cei bătrâni consideră necesar ce se întâmplă.

Tot mai multe familii de ruși sunt divizate în privința războiului. În timp ce tinerii care au acces la rețelele sociale și vad ororile pe care soldații ruși le comit în Ucraina, părinții acestora sunt prinși de manipulările propagandei de la Kremlin. Cei mai bătrâni, care nu au acces la informații corecte consideră că acțiunile Rusiei din Ucraina sunt necesare, potrivit CNN.

Televiziunea controlată de stat nu prezintă aproape niciun reportaj despre bombardamentele și obuzele rusești din Kiev și din alte orașe ucrainene. În schimb, se concentrează asupra așa-numiților "naționaliști" și "neofasciști" ucraineni.

Dar tinerii ruși, precum Arina, în vârstă de 25 de ani, care locuiește la Moscova, nu se uită la televizor. Ea este pe internet, citind bloguri și ascultând vloggeri. Și ea are dificultăți în a înțelege de ce are loc acest război și ce va însemna pentru propria ei viață de tânără rusoaică.

Citește și: Pilotul MiG-ului 21 prăbușit la Cogealac a murit. Avea 31 de ani și peste 570 de ore de zbor

"Este foarte dificil să prezici ceva, desigur, situația este oribilă", a declarat Arina, care a cerut CNN să îi folosească doar prenumele pentru siguranța ei. "Printre unii dintre prietenii mei, există multă anxietate cu privire la viitor, multă teamă, pentru că nu știm cum ne va afecta."

Dar mama Arinei vede lucrurile complet diferit, considerând că războiul este o "măsură necesară" împotriva amenințării occidentale, a spus Arina. Ea a verificat un ghid care sugera cum pot tinerii ruși să vorbească cu părinții lor și cu alte persoane despre războiul din Ucraina.

Citește și: Veterani din forțele speciale britanice se alătură ucrainenilor: „Știm că Putin respectă SAS”

Arina și mama ei "au avut o ceartă foarte aprigă", a spus ea. "Avem surse de informare foarte diferite: Eu învăț totul din presa independentă, care în mare parte a fost blocată de mult timp în Rusia, iar ea se uită la televizor."

Reacție divizată: În timp ce Arina și prietenii ei urmăresc știrile despre Ucraina pe rețelele de socializare, rușii au avut reacții contradictorii, a spus ea.

"Prima este că toată lumea spune: "Da, ar trebui să ne fie rușine". A doua este: "Nu, să nu ne fie rușine de noi înșine și să nu ne punem în cârcă decizii care nu au fost luate de noi"."

Dar ambele părți sunt de acord asupra unui lucru, spune Arina: Ele vor ca comunitatea internațională să știe "că poporul nu este de acord cu președintele lor și că nu noi am ales asta".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te