Expert britanic în securitate crede că Putin ar putea fi mort. La Kremlin s-ar da o luptă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.10.2023 - 20:51
Expert britanic în securitate crede că Putin ar putea fi mort - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilstrativ)

Expert britanic în securitate crede că Putin ar putea fi mort. La Kremlin s-ar da o luptă. Anthony Glees, expert în securitate și informații la Universitatea din Buckingham, spune că zvonurile despre moartea lui Vladimir Putin ar putea fi adevărate.

SHARE

Expert britanic în securitate crede că Putin ar putea fi mort. La Kremlin s-ar da o luptă. Glees crede că un nou lider în Rusia ar încerca probabil să pună capăt războiului din Ucraina, „dacă Kremlinul are de ales”.

Zvonurile sunt răspândite de luni de zile cu privire la presupusa deteriorare a sănătății  președintelui rus, de către canalul Telegram General SVR, care susține că are surse apropiate de Kremlin.

Expert britanic în securitate crede că Putin ar putea fi mort. La Kremlin s-ar da o luptă

General SVR a anunțat că Putin, 71 de ani, a suferit un stop cardiac la casa sa din Moscova weekendul trecut. Kremlinul a negat, ca de fiecare dată când au apărut zvonuri că liderul rus suferă de diferite boli, chiar terminale. 

Acum, zvonul de ultimă oră este că Putin a murit în urma acelui atac de cord.

Profesorul Glees crede că există șanse foarte mari ca Putin să fie mort și poate fi chiar de mai mult timp, potrivit The Mirror.

„O negare a Kremlinului nu valorează nici cât un bob de fasole. Aceasta este o lume a șoaptelor, aceasta este o sălbăticie a oglinzilor, încercând să capteze reflexia. Așa că atunci vii cu întrebarea cine l-ar înlocui. dacă era într-adevăr mort?", spune Glees.

El i-a numit pe cei doi candidați care s-au vehiculat că ar putea prelua locul lui Putin dacă acesta va muri.

Aceștia sunt Ramzan Ahmadovici Kadîrov, șeful Republicii Cecene, și Dmitri Patrușev, ministrul Agriculturii al Rusiei și fiul președintelui Comitetului de Securitate, Nikolai Patrușev.

Glees spune că Patrușev este „profund încorporat în sistemul lui Putin”. E tânăr, 46 de ani, și are sistemul în spate.

Kadîrov, pe de altă parte, „e un ucigaș, un bandit”, care are trupe în spate și ar putea forța nota. Dar, de Kremlin ține decizia, iar dacă Putin e mort, e clar că „ei încearcă să  încadreze narațiunea, să o ritmeze, și apoi să iasă cu Patrușev”.

O altă problemă a lui Kadîrov este că și despre el se spune că nu mai are mul.

În ceea ce privește nteresul Occidentului, Patrușev este cel cu care „cel mai probabil, ai putea face o înțelegere”, spune Glees.

Referindu-se la războiul din Ucraina, el a spus că există șanse mari ca un nou lider să-i pună capăt.

„Putin s-a blocat în războiul din Ucraina care, fie se termină cu victoria lui, fie cu moartea lui. Într-un fel sau altul. Și nu va fi victoria lui, NATO nu îl va lăsa să câștige. Nu se va întâmpla și nu va folosi arme nucleare, pentru că dacă ar fi vrut, ar fi făcut-o deja”.

Până se va stabiliza conducerea, se observă că Moscova încearcă să se pună pe poziții de forță, cât i-a mai rămas, ca să nu fie atacată pe fondul unui potențial vid de putere.

Istoricul „morții” lui Putin

Potrivit canalului General SVR, acum s-ar decide la Kremlin „soarta medicilor" care s-au aflat  la reședința lui Putin când s-ar fi produs atacul de cord.

Cu câteva zile în urmă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat că ar fi fost în stop cardiac și a anunțat că acesta este sănătos și se simte bine, potrivit 24chasa.bg.

În același timp, agenția de stat TASS a difuzat o întâlnire a președintelui cu tinerii, la care președintele explica  unde va fi noul sediu al Roskosmos. Canalul rusesc Telegram General SVR a anunțat că dublura președintelui fusese activată cu o zi înainte. 

"Ieri după-amiază, starea de sănătate a lui Vladimir Putin a început să se deterioreze brusc", a postat canalul General SVR.

„În jurul orei 20.00, ora Moscovei, medicii de gardă au chemat o echipă suplimentară, care în 15 minute a început resuscitarea președintelui. În acel moment, starea lui Putin era critică. La ora 20.42, ora Moscovei, medicii au oprit resuscitarea și au declarat decesul președintelui".

La ordinul personal al lui Dmitri Kocinev, camera din reședința prezidențială din Valdai care a fost transformată în unitatea de terapie intensivă unde a murit Putin a fost blocată", a relatat canalul Telegram. 

Citește și: Autorii atentatelor din Israel, gruparea Hamas, primită la Moscova, într-un gest sfidător

Medicii au rămas blocați înăuntru cu cadavrul președintelui. Agenții de securitate le-au ordonat medicilor să se calmeze, să nu facă zgomot și să aștepte.

Dmitri Kocinev a executat instrucțiunile secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev. De asemenea, la ordinul lui Kocinev, securitatea dublurii președintelui a fost sporită."

Citește și: FSB sabotează tot mai mult regimul lui Vladimir Putin. "Dacă nu îţi place, concediază-ne!"

Potrivit canalului, problema "soartei viitoare a medicilor" este în curs de rezolvare.

"Negocierile privind crearea unei coaliții de reprezentanți ai elitelor pro-Putin sub conducerea lui Nikolai Patrușev sunt aproape încheiate pentru păstrarea actualului regim și utilizarea dublurii lui Putin”, scrie canalul Telegram.

Asta ar însemna că, după moartea lui Putin, orice încercare de a prezenta sosia drept președinte este o lovitură de stat!

Cu puțin timp înainte de moartea președintelui, când era deja clar că acesta era pe moarte, a fost luată în considerare varianta ca Putin să fie băgat în comă medicamentoasă, păstrând astfel un "cadavru viu", astfel încât, după o identificare clară a succesorului și un transfer de putere fără probleme, săse anunțe decesul.

Potrivit canalului General SVR, varianta a căzut din cauza faptului că moartea a survenit rapid. 

Astfel, la toate activitățile prezentate cu participarea lui Putin a fost dublura sa, dintre care, cea mai gravă a fost înlocuirea președintelui, comandant suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, la testarea forțelor strategice de descurajare.

Potrivit canalului Telegram, "dublura  s-a integrat acum ferm în agenda curentă și nu-și mai griji inutile ca înainte, ba chiar e bine dispus în timpul acestor întâlniri".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te