Elevii aflaţi în dificultate din perspectivă socio-economică vor beneficia de burse sociale

DE Daniel Toșa | 14.09.2022 - 12:38
Elevii aflaţi în dificultate din perspectivă socio-economică vor beneficia de burse sociale - FOTO: Facebook/Ministerul Educatiei

Guvernul va aproba o hotărâre prin care toţi elevii aflaţi în dificultate din perspectivă socio-economică vor beneficia de burse sociale în cuantum de 200 de lei, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

SHARE

"De burse socială beneficiază de la bugetul de stat absolut toţi elevii aflaţi în dificultate din perspectivă socio-economică.

Este vorba, în primul rând, de provenienţa din familii cu venituri reduse, la care se adaugă absolut toţi copiii care au probleme cronice, la care se adaugă copiii cu dizabilităţi, la care se adaugă orfanii de unul sau ambii părinţi.

Toate aceste categorii de elevi vor primi şi primesc - avem hotărârea de Guvern astăzi pe agendă - burse sociale într-un cuantum de 200 de lei. În anul 2020 a fost 100 de lei, înainte de anul 2020 a fost de doar câţiva lei", a declarat Sorin Cîmpeanu, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern.

Ministrul Educației a explicat că săptămâna viitoare ar urma să intre spre aprobare în Guvern un proiect de ordonanţă de urgenţă privind decontarea transportului elevilor.

Citește și: VIDEO Amenințare de explozie la centrala nucleară Zaporojie cât de zece ori dezastrul de la Cernobîl

Decontarea transportului pentru elevi

"Peste aceste burse sociale, pe care, repet, le primesc toţi cei care au dreptul să le primească, avem asigurarea transportului de la domiciliu la şcoală.

Este deja pe circuitul de avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă despre care am discutat şi care sunt convins că va putea să intre săptămâna viitoare pe agenda şedinţei de Guvern, prin care decontarea transportului se face dublu faţă de condiţiile de până acum.

Citește și: VIDEO Simion, conspiraționist: S-au făcut presiuni să nu ajung în SUA. Amenințare la adresa Newsweek

Este vorba, în primul rând, de o sumă forfetară pentru toţi acei elevi care locuiesc în altă localitate, care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu; o sumă forfetară care poate ajunge la 200, chiar 300 de lei per elev, peste bursa socială de 200 de lei, potrivit Agerpres.

Sunt aceste alocaţii forfetare pentru ca peste 100.000 de elevi să poată ajunge la şcoală. Aceste alocaţii forfetare, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă, pot fi crescute cu până la 50% în cazul în care abonamentul de transport în zona respectivă, şi avem judeţe precum Suceava şi Constanţa, care au tarife foarte mari în raport cu celelalte judeţe la transport, vor fi prezentate aceste abonamente şi alocaţia forfetară va putea să crească cu 50%", a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a ţinut să precizeze că bursele sociale se asigură prin bugetele autorităţilor locale, de la bugetul de stat, iar transportul tuturor elevilor din România, de acasă la şcoală, se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te