Doi prieteni au făcut un pact să se căsătorească la 50 de ani dacă sunt singuri. Ce s-a întâmplat

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 18.07.2023 - 17:37
Doi prieteni au făcut un pact să se căsătorească la 50 de ani dacă sunt singuri. Ce s-a întâmplat - Foto: Star Tribune / imagine cu caracter ilustrativ

Dacă dragostea de 37 de ani a lui Kimberley Dean și Ron Palmer sună ca o emisiune TV, asta este pentru că a fost una. „How I Met Your Mother”, mai exact, este o poveste în care două personaje au convenit să se căsătorească dacă ambele erau singure la 40 de ani.

SHARE

Nunta lor de vineri îndeplinește un pact similar pe care l-au făcut cu câțiva ani în urmă, potrivit lui Kimberley.

Se căsătoresc la 50 de ani, după un pact 

„Ron vorbea despre toate beneficiile sale prin muncă și fără să aibă cui să le ofere. Doar în glumă, i-am spus: „Ultimul care împlinește 50 de ani, care aș fi eu, dacă nu sunt căsătorit și tu nu ești căsătorit, ne vom căsători unul cu celălalt.”

El a spus: „Gata!”. – să nu-ți imaginez niciodată că s-ar întâmpla nimic din toate astea.”

Ei bine, se întâmplă.

Kimberley, 51 de ani, și Ron, 54 de ani, se vor căsători în grădina japoneză din Parcul Como - nu prima locație a lui Ron, despre care el glumește că ar fi grădina zoologică, unde Casey, faimoasa gorilă, ar putea fi martoră.

Poate funcționa o căsnicie cu un pact

S-ar putea argumenta că Casey (care locuiește acum la Grădina Zoologică din Louisville) ar fi un oaspete potrivit pentru că poate s-ar putea adresa gorilei de 400 de lire sterline din cameră: Poate funcționa o căsătorie care a început cu un pact glumeț?

Citește și: Problemă de matematică de clasa I. Care este suma cercului mic? Ești în stare să o rezolvi?

„Oh, absolut”, spune Kimberley. „Nu am a doua, a treia sau a patra îndoială în capul meu. Acum că ne apropiem atât de mult, de detalii precum nevoia de a suna doamna florară, sunt stresat de aceste lucruri.

Dar să te căsătorești cu el? nu sunt stresat deloc. Sunt divorțat din 1998, așa că intru cu ochii larg deschiși.”

Elementul cheie al relației dintre Kimberley și Ron este faptul că sunt prieteni de 37 de ani. S-au cunoscut la școala Sf. Agnes, unde ea era în clasa a opta, iar el era junior.

„L-am urmărit coborând scările când copiii de liceu schimbau cursul și ne făceam cu mâna unul altuia”, spune Kimberley, care lucrează în programul de îmbogățire a tinerilor din Roseville Community School District.

„Am ajuns să ne facem o poză împreună și, în toamna anului școlar următor, când eu eram boboc și el în vârstă, ne întâlnim.”

S-au despărțit și au mers pe drumuri separate

La fel ca multe romane de liceu, aceasta nu a durat.

„Am vrut să mă duc să-mi semăn ovăzul, ca să spun așa. Așa că ne-am luat pe drumuri separate”, spune Ron, coordonator de siguranță pentru Xcel Energy. „În momentul în care am simțit că poate ar trebui să încercăm din nou, ea a cunoscut pe altcineva și s-a căsătorit, iar apoi am plecat și m-am căsătorit.”

Au urmat trei decenii de momente nu tocmai corecte.

Căsătoria lui Ron a durat doar șapte ani. Kimberley a fost mai lungă - și i-a dat fiicei și domnișoarei de onoare Kayla și fiului Konner, care o va da departe - dar și ea a divorțat. O a doua lovitură de întâlnire nu s-a părut bine, dar au continuat să păstreze legătura.

Citeşte şi: VIDEO Iohannis, la Summitul NATO: O atenţie sporită pentru zona Mării Negre şi Republica Moldova

„Nu treceau șase luni fără să vorbim”

„Nu cred că au trecut vreodată șase luni în tot acest timp în care să nu fi fost în contact”, spune Ron. „Ea m-a ajutat foarte mult. După căsătoria mea și după ce am avut numeroase prietene de-a lungul anilor, o sunam mereu pe Kim atunci când aveam de ce să mă plâng: „De ce fac femeile asta?” Ea era persoana mea preferată.”

„Îmi va suna în continuare mama după toți acești ani, urându-i o Ziua Mamei fericită”, spune Kimberley.

„Ar suna dacă ar avea probleme cu fetele. L-aș suna să scoată un hamster mort din cușca fiului meu pentru că nu voiam să-l ating.” 

Potrivit lui Kimberley, „perechea de prosti” a avut o legătură de neîntrerupt, una care este exprimată în cântecul „lor”, „Keep on Loving You” de la REO Speedwagon.

„De-a lungul anilor, primeam un apel care spunea „Porniți KS95” și acolo era sau auzeam melodia venind și îi trimiteam un mesaj și, dacă nu răspundea, lăsam radioul să cânte. pe telefonul ei”, spune Ron.

Amândoi știam că trebuia să fim împreună 

REO ar fi putut, practic, să vorbească despre ei în versurile acelui clasic al benzii de păr: „Când am spus că te iubesc, am vrut să spun că te-am iubit pentru totdeauna”.

„Cred că amândoi știam, chiar și în liceu, că trebuia să fim împreună”, spune Kimberley.

Ron este de acord: „Am iubit-o cu adevărat când eram copii. Am iubit-o mereu. Este o prietenă minunată.”

Prietenia a început să arate ca altceva când au mers la Roseville’s Taste of Rosefest în vara anului 2016. După aceea, conversațiile lor au devenit mai dese. În curând, Ron l-a invitat pe Kimberley în cabana sa de vânătoare din Finlayson, Minn.

Acolo a pus întrebarea Kimberley. Ei bine, o întrebare.

„Nu-mi amintesc exact ce am spus, dar a fost de genul: „Ce crezi dacă încercăm asta din nou?” ”, își amintește Kimberley.

„Au fost multe ezitări din partea lui. Mi-a spus mai târziu că își face griji că, dacă o relație nu funcționează, vom pierde unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut vreodată.”

„A fost un risc mare”, este de acord Ron. „Dar am decis să încercăm.”

De data asta, a fost nevoie.

A cerut-o de soție

Ron a încheiat afacerea de Revelionul trecut în nord, când a sugerat să investigheze cascada înghețată Gooseberry Falls.

 Îngrijorat de căderea sau înghețul până la moarte la temperaturi sub zero, Kimberley a aruncat o privire spre gheață și s-a îndreptat spre căldura mașinii lor. Dar, când s-a întors, Ron stătea într-un genunchi (foarte frig), ținând în mână o cutie mică de Tiffany, albastră.

Pe scurt: ea a spus „da”. Spre surprinderea nimănui.

„S-a simțit de parcă trebuia să se întâmple, așa cum trebuia să se întâmple”, spune Kayla Dean. „Aș spune că nu există o potrivire mai bună în lume pentru niciunul dintre ei.”

Pune-o pe Kayla ferm în tabăra care știa totul.

Oamenii meniți să fie împreună, se vor găsi

„Din toți cei cu care mama a fost vreodată – chiar și gândindu-ne la tatăl meu, cu care nu avem o relație – aș spune că Ronnie a ocupat acel rol de tată pentru Konner și pentru mine”, spune Kayla, care crede că există o lecție în dragostea mamei ei.

„Oamenii care sunt meniți să fie împreună se vor găsi întotdeauna. Poate dura 37 de ani, dar se poate întâmpla.”

Ron și Kimberley sunt de acord că ar fi avut nevoie de toți acești ani pentru a deveni un cuplu pregătit pentru căsătorie.

„Când s-a căsătorit, m-am gândit: „Ah, ea a plecat”, dar, când eram tânăr la 20 de ani, credeam că femeile erau peste tot și că mă puteam înțelege cu oricare dintre ele. Credeam că asta e norma”, spune Ron.

„După cum se dovedește și după cum am învățat, nu este. Nu m-am înțeles niciodată cu altcineva la fel de bine cum m-am înțeles cu ea.”

„Singurul lucru nasol este că suntem în 50 de ani. Cât timp ne mai rămâne?” întreabă Kimberley, care adaugă că „a trebuit să trecem prin toate acele relații – cele bune, cele rele, cele urâte, o durere totală – pentru a ajunge acolo unde suntem acum.

Am vorbit chiar despre, dacă ne-am fi căsătorit cu toți acești ani în urmă, când eram mai tineri, am fi încă împreună?”

Poate nu.

Căsătoriile de tinere nu sunt promițătoare

Expertul în căsătorii William Doherty spune că statisticile privind căsătoriile de tinere nu sunt promițătoare.

„A te cunoaște mai bine, așa cum se întâmplă acum, este în general mai bine, dar [aceasta situație] este atât de neobișnuită. Ei știu mai multe despre ceea ce obțin decât mulți oameni care se căsătoresc”, spune Doherty, profesor de științe sociale a familiei la Universitatea din Minnesota.

„Nu prezic lucruri rele, dar mulți oameni care au trăit împreună se căsătoresc și spun că nu se vor schimba multe, că este doar o bucată de hârtie. Dar nu așa funcționează. Când oamenii se căsătoresc, lucrurile se schimbă cu adevărat.”

Kimberley și Ron au simțit această schimbare de când s-a mutat în casa ei din Como Park acum aproximativ o lună. A existat o curbă de învățare - poate ea este puțin mai îngrijită decât el - dar amândoi spun că merge grozav.

De fapt, viața împreună l-a ajutat să-i reamintească lui Ron cum a fost să se îndrăgostească de Kimberley cu toți acești ani în urmă.

„Când eram copii, mergeam pe Midway la Târgul de Stat și focurile de artificii se stingeau”, spune Ron. „Dacă am fi împreună, ne-am opri mereu și ne-am uita.”

Oricine a văzut un film vechi știe ce înseamnă atunci când trece de la sărutări la artificii: pasiune. Așa că este potrivit ca acele artificii ale Târgului de Stat să mai luminau cerul în deceniile în care Kimberley sau Ron nu erau împreună. Și că în această vară, la 37 de ani după ce s-au cunoscut, cei doi îi vor privi ca soț și soție pentru prima dată.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te