Aproximativ 46% dintre respondenţii unui sondaj reprezentativ, realizat săptămâna trecută de institutul YouGov, s-au declarat împotriva acceptării de refugiaţi afgani pe scară largă.
În schimb, 47% au fost de acord să li se ofere protecţie mai multor afgani.
Citește și: Cea mai mare fraudă din România: elevi cu 12 clase fără să știe limba română
Cu toate acestea, unii dintre cei care s-au declarat în favoarea unei politici generoase de admisie au avut un amendament: unul din patru a spus că Germania ar trebui să o adopte doar dacă alte state UE îi vor urma exemplul şi vor prelua o parte dintre refugiaţi.
Conform sondajului, numai 22% dintre germani ar sprijini acceptarea unui mare număr de afgani chiar şi dacă alte state din UE nu ar face-o.
La reuniunea de marţi, miniştrii de interne din UE nu au reuşit să găsească o poziţie comună în privinţa migranţilor din Afganistan.
State ca Austria, Cehia şi Danemarca au insistat ca persoanelor dislocate şi refugiaţilor să li se acorde asistenţă doar în ţările din jurul Afganistanului, nu în Europa.
Citește și: Andreea Marin despre Bănică Junior: Nu e comod să te simți înșelată. Mariajul cu Tuncay, o greșeală
Unele ţări europene au tras un semnal de alarmă în privinţa perspectivei unui val masiv de refugiaţi asemănător celui din 2015.
La chestionarul YouGov au răspuns 2.017 persoane de vârstă adultă, în perioada 27-31 august, rezultatele fiind reprezentative pentru populaţia germană de 18 ani şi peste, potrivit Agerpres.