Cursa pentru Casa Albă: Biden conduce. Trump: Dacă numeri voturile legale, eu câștig cu ușurință

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 06.11.2020 - 09:05
Donald Trump / Foto: usatoday.com

Joe Biden conduce în cursa pentru Casa Albă. În momentul de față, el a obținut 264 din cele 270 de voturi ale electorilor necesare, iar Donald Trump are 214. Dar numărătoarea voturilor continuă în mai multe state importante.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Joi după-amiază, Donald Trump a susținut prima sa declarație publică de la Casa Albă, după ziua alegerilor. Președintele în exercițiu al SUA i-a acuzat pe democrați că încearcă să-i fure victoria, fără a prezenta, însă, nicio dovadă, și a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

''Dacă număraţi voturile legale, eu câştig uşor. Dacă număraţi voturile ilegale, ei pot încerca să ne fure alegerile'', a declarat preşedintele SUA, în cadrul conferinţei de la Casa Albă.

''În pofida amestecului, care nu a mai fost văzut niciodată în alegeri, a mass-media, a comunităţii de afaceri şi a giganţilor tehnologiei, am câştigat cu scoruri istorice şi sondajele au greşit în mod deliberat'', a continuat Trump.

''Nu a fost anunţat valul albastru (culoarea Partidului Democrat)'', a spus el.

"Nu putem permite nimănui să-i reducă la tăcere pe alegătorii noştri şi să fabrice rezultatele (...) Am sentimentul că justiţia va trebui să decidă în cele din urmă'', a mai subliniat Donald Trump.

MSNBC, NBC News și ABC News i-au tăiat LIVE-ul lui Trump

Mai multe televiziuni americane au decis să întrerupă difuzarea în direct a declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, considerând că acesta dezinformează populaţia, relatează AFP.

În timp ce numărarea voturilor continuă, Donald Trump tocmai a spus de la Casa Albă că va câştiga cu uşurinţă dacă „voturile legale” sunt numărate, dar că dacă sunt incluse „voturile ilegale”, democraţii „pot încerca să fure alegerile”. Ca urmare, foarte repede, MSNBC a încetat să transmită în direct aceste declarații. „Ei bine, iată-ne din nou în poziţia neobişnuită de a fi nevoiți nu numai să-l întrerupem pe preşedintele Statelor Unite, ci şi să îl corectăm pe preşedintele Statelor Unite”, a declarat prezentatorul Brian Williams.

Canalele NBC News şi ABC News au întrerupt, de asemenea, difuzarea conferinţei de presă, care în cele din urmă, nu a fost decât o declarație de presă, deoarece preşedintele a părăsit sala fără a prelua vreo întrebare de la jurnaliști.

CNN a decis să nu întrerupă microfonul preşedintelui Donald Trump. „Ce noapte tristă pentru Statele Unite ale Americii să-şi vadă preşedintele (...) acuzând în mod fals oamenii că au încercat să fure alegerile”, a comentat însă cunoscutul prezentator Jake Tapper.

Mai mulţi aleşi republicani s-au delimitat de acuzaţiile de ''fraudă''

Mai mulţi aleşi republicani s-au delimitat de acuzaţiile de ''fraudă'' în alegeri lansate de preşedintele american Donald Trump, relatează dpa.

"Aceasta devine nebunie", a spus Adam Kinzinger, un congresman din Illinois, apreciind că preocupările legitime cu privire la fraudă ar trebui tratate legal. El a avertizat de asemenea asupra răspândirii ''dezinformării''.

''Nu există nicio susţinere pentru afirmaţiile preşedintelui din această seară care subminează procesul nostru democratic. America numără voturile şi trebuie să respectăm rezultatele aşa cum am făcut întotdeauna înainte'', a spus Larry Hogan, guvernatorul republican din Maryland.

''Dacă cineva are dovada unor nereguli, ar trebui să o prezinte şi să o rezolve. Orice este mai puţin dăunează integrităţii alegerilor noastre şi este periculos pentru democraţia noastră'', a declarat Paul Mitchell, un congresman din Michigan.

Senatorul Pat Toomey din Pennsylvania a afirmat de asemenea că nu vede nicio o dovadă a unei fraude semnificative în alegerile din 3 noiembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te