Cuba ține școlile închise până la vaccinarea tuturor copiilor peste trei ani

DE Alexandru Pop | 31.08.2021 - 19:26
Cuba ține școlile închise până la vaccinarea tuturor copiilor peste trei ani/FOTO: ecured.cu

Cuba nu îşi va redeschide şcolile până când toţi copiii din ţară cu vârste de peste trei ani nu vor fi vaccinaţi împotriva noului coronavirus, a anunţat ministrul cubanez al Educaţiei, Ena Elsa Velazquez (foto).

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

"Ştim că familiile cubaneze sunt foarte îngrijorate din cauza reluării cursurilor în format fizic şi este important să spunem că pe 6 septembrie vom inaugura noul an şcolar, însă prin intermediul unor cursuri televizate", a declarat ea, marţi seară, la televiziunea de stat cubaneză.

"Am decis, în acord cu Ministerul Sănătăţii (...), că elevii vor reveni la şcoala cu prezenţă fizică odată ce vor fi vaccinaţi", a adăugat Ena Elsa Velazquez, potrivit căreia un calendar în trei etape a fost realizat de autorităţile centrale.

Citește și: SUA au folosit o rachetă specială Hellfire „ninja” în atacul aerian din Afganistan

Această ţară insulară, care şi-a dezvoltat propriile vaccinuri anti-COVID-19, realizează în această perioadă studii clinice pediatrice utilizând vaccinurile sale Abdala şi Soberana, cu intenţia de a îi imuniza pe toţi copiii cubanezi cu vârste de peste trei ani.

Pentru a evita răspândirea bolii, şcolile din Cuba au rămas închise din martie 2020 şi s-au redeschis doar pentru un scurt interval, timp de câteva săptămâni, la sfârşitul anului trecut, înainte de a fi închise din nou în ianuarie 2021. Elevii şi studenţii sunt nevoiţi să asiste la cursurile şcolare prin intermediul televiziunii.

Cuba, care a reuşit într-o primă fază să controleze epidemia de coronavirus pe teritoriul ei, prezintă începând din iulie cifre îngrijorătoare de infectări, odată cu răspândirea variantei Delta, care a destabilizat sistemul ei sanitar, motiv de mândrie naţională şi un veritabil stâlp social în această ţară.

Ţara insulară, a cărei populaţie este de 11,2 milioane de locuitori, a raportat de la începutul pandemiei 652.000 de infectări şi 5.303 de decese asociate COVID-19.

Citește și: VIDEO Alunecarea de teren care împiedică deschiderea autostrăzii Sebeș - Turda. 5 ani întârziere

Aflată sub embargo american din 1962, Cuba a început să îşi dezvolte vaccinuri proprii din anii 1980, fapt care i-a permis să producă două seruri anti-COVID-19: Abdala şi Soberana. Aceste două vaccinuri nu au fost deocamdată autorizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Însă din cauza marilor întârzieri acumulate de campania naţională de vaccinare anti-COVID-19, în condiţiile în care doar 30% din populaţia cubaneză a fost imunizată, iar obiectivul era atingerea pragului de 70% la sfârşitul lunii august, Cuba a început de duminica trecută să utilizeze şi vaccinul chinezesc Sinopharm, arată Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te