Concluzie șocantă a Indexului Heritage Foundation: Armata SUA e slabă față de cerințele de apărare

DE Elena Andrei | 18.10.2022 - 17:41
Heritage Foundation: Armata SUA e slabă/foto: defense.com

Indexul Puterii Militare a SUA 2023, realizat de Heritage Foundation, a ajuns la o concluzie șocantă: Armata este "slabă" și „riscă din ce în ce mai mult să nu fie capabilă să facă față cerințelor de apărare a intereselor naționale vitale ale Americii" .

SHARE

Este pentru prima dată în istoria de nouă ani a indexului când puterea militară americană a fost evaluată atât de slab, potrivit Washington Examiner.

„Este considerată slabă în raport cu forța necesară pentru a apăra interesele naționale pe o scenă globală împotriva provocărilor reale ale lumii, așa cum este ea și nu așa cum ne-am dori să fie", se arată în index.

„Aceasta este consecința logică a unor ani de uzură susținută, subfinanțare, priorități prost definite, politici de securitate schimbătoare în mod sălbatic, o disciplină extrem de slabă în execuția programelor și o lipsă profundă de seriozitate în întreaga instituție de securitate națională, chiar dacă amenințările la adresa intereselor SUA au crescut."

Fundația Heritage a măsurat capacitatea generală a armatei de a asigura victorii în două conflicte majore în același timp, în zone diferite ale lumii. Cu toate acestea, a concluzionat că forța militară riscă să nu fie capabilă să "facă față cerințelor unui singur conflict regional major" și ar fi "prost echipată pentru a face față la două conflicte aproape simultane".

Citește și

VIDEO China angajează piloți militari britanici. Contrainformațiile interzic „recrutarea”

VIDEO Boeing a lansat elicopterul de luptă Apache de ultimă generație cu drone și laser

Potrivit raportului, Heritage Foundation a întocmit o listă cu fiecare dintre ramurile militare pentru clasamente individuale bazate pe capabilități, capacități și pregătire.

Corpul pușcașilor marini s-a descurcat cel mai bine, primind un calificativ general "puternic" - o îmbunătățire față de calificativul "marginal" din 2021.

Forțele Aeriene au căzut în partea de jos a listei, primind un rating general "foarte slab" din cauza problemelor legate de producție și păstrarea piloților, lăsând "puține îndoieli că s-ar lupta în război cu un concurent de același nivel".

Marina și Forța Spațială au fost evaluate ca fiind "slabe", iar Armata Terestră a fost considerată "marginală".

Raportul a analizat, de asemenea, capacitățile nucleare în comparație cu alte țări, evaluând armele nucleare americane ca fiind "puternice" deocamdată, dar cu tendință spre "marginale" sau chiar "slabe".

„Indiferent cât de mult își dorește America ca lumea să fie un loc mai simplu, mai puțin amenințător, mai înclinat spre interacțiuni economice benefice decât spre fricțiuni încărcate de violență, modelele istoriei arată că apar în mod constant puteri concurente și că SUA trebuie să fie capabile să își apere interesele în mai mult de o regiune în același timp", se arată în raport.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te