Cele 523 de cuvinte impresionante ale Reginei Elisabeth: Ne vom revedea

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 06.04.2020 - 22:47

Regina Marii Britanii a transmis duminică al cincilea mesaj transmis în cei 68 de ani de domnie.

SHARE
Regina Elisabeta le-a spus duminică britanicilor că vor depăşi epidemia de coronavirus dacă rămân hotărâţi în faţa blocării şi autoizolării, evocând spiritul celui de-al doilea război mondial într-un mesaj televizat, anunţă BBC.
 
În ceea ce a fost cel de-al cincilea mesaj televizat din domnia sa de 68 de ani, Elisabeth i-a chemat pe britanici să demonstreze că sunt la fel de puternice ca generaţiile din trecut. „Împreună ne confruntăm cu această boală şi vreau să vă asigur că, dacă rămânem uniţi şi hotărâţi, atunci o vom depăşi”, a spus monarhul în vârstă de 93 de ani.
 
„Cu toate că ne-am confruntat şi cu alte provocări, aceasta este diferită. De această dată ne unim cu toate naţiunile de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale ştiinţei şi compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuşi - şi acel succes va aparţine fiecăruia dintre noi”.
 
Discursul televizat a venit la câteva ore după ce oficialii au anunţat că numărul deceselor din Marea Britanie din cauza virusului a crescut cu 621 în ultimele 24 de ore, la 4.934. O creştere a numărului de decese este aşteptată săptămâna viitoare.
 
Primul ministru Boris Johnson se numără printre cei care se autoizolează după ce a testat pozitiv pentru COVID-19, iar Prinţul Charles, fiul reginei şi moştenitorul tronului, în vârstă de 71 de ani, şi-a revenit după ce a suferit simptome uşoare ale virusului.
 
Regina le-a mulţumit celor care stau acasă şi a adus un omagiu personalului sanitar, pentru munca lor dezinteresată.
 
Regina vorbeşte de obicei naţiunii doar în mesajul ei televizat anual de Crăciun.
 
Pentru a elimina orice risc, filmarea a fost efectuată într-o cameră mare, pentru a asigura o distanţă sigură între ea şi cameraman, care purta mănuşi şi mască şi era singura persoană prezentă.
 
Elizabeta a spus că situaţia îi aminteşte de prima său mesaj difuzat, în 1940, când ea şi defuncta soră Margaret au vorbit de la Windsor copiilor care fuseseră evacuaţi din casele lor pentru a scăpa de bombardamentele naziste.
 
Ea a spus că, în viitor, oamenii se vor putea mândri cu faptul că au trăit o astfel de provocare. „Cei care vin după noi vor spune că britanicii acestei generaţii au fost la fel de puternici ca oricare alta”, a spus ea. „Atributele autodisciplinei, ale tăriei de caracter binevoitoare şi ale compasiunii caracterizează încă această ţară. Mândria de a fi cine suntem nu face parte din trecutul nostru, ci defineşte prezentul şi viitorul nostru.”
 
Regina a invocat cuvintele celebrei piese „We'll Meet Again” de Vera Lynn din timpul celui de-al doilea război mondial, care a devenit un simbol al speranţei pentru britanici în timpul conflictului.
 
„Ar trebui să ne asigurăm că, în timp ce putem avea mai mult de îndurat, zilele bune se vor întoarce”, a spus ea. „Vom fi din nou cu prietenii noştri; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou."

 

 
 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te