Cu o rată de 968 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, autorităţile vor impune de joi obligativitatea purtării măştilor FFp2, sau a măştilor sanitare, în magazine şi în mijloacele de transport public.
Situaţia este critică în centrele de spitalizare, care se află la limita capacităţii lor, cu 6.573 de pacienţi cu COVD-19, reprezentând 5,44 % din cazurile active.
Problema, potrivit autorităţilor sanitare, este că 1.329 dintre aceşti pacienţi se află în stare gravă, fapt ce pune presiune asupra spitalelor, care au tot mai puţine paturi la terapia intensivă.
Directoarea generală a Departamentului de Igienă, Jarmila Razlova, a declarat marţi postului public Radiozurnal că mutaţia britanică a coronavirusului B.1.1.7 prevalează printre contagierile detectate în zona occidentală a ţării.
Cehia, țara cu cele mai multe contagieri din Uniunea Europeană
Se menţine actualul lockdown în trei provincii din nordul ţării, două aflate la graniţa cu Germania şi una cu Polonia, care au incidenţe de trei sau patru ori mai mari decât media naţională.
Starea de urgenţă, cu interdicţia nocturnă de circulaţie şi închiderea centrelor comerciale neesenţiale, va rămâne în vigoare până la 28 februarie.
Starea de urgenţă va fi înlocuită de o nouă lege extraordinară împotriva epidemiilor, care va elimina restricţii precum circulaţia nocturnă şi vizitele la reşedinţe, dar va facilita impunerea de alte măsuri.
Republica Cehă a început în decembrie administrarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus, în cadrul unui efort comun împotriva pandemiei ce are loc în întreaga Uniune Europeană, transmite Reuters.
Premierul Andrej Babis a fost primul cetăţean ceh care a primit vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, la Spitalul Militar central din Praga, cu puţin înainte ca alte spitale din capitală şi din cel de-al doilea oraş ca mărime, Brno, să înceapă distribuirea dozelor de vaccin, scrie Agerpres.