Care este marele oraş ce interzice îngheţata seara. De ce o face

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.04.2024 - 11:23
Care este marele oraş ce interzice îngheţata seara. De ce o face - Foto: Flickr/renagrisa
Care este marele oraş ce interzice îngheţata seara. De ce o face - Foto: Wikimedia/LucaChp/CC BY-SA 3.0

Care este marele oraş ce interzice îngheţata seara. De ce o face. Încercarea unui oraș italian, de a-și ajuta locuitorii care nu pot să doarmă, este denunțată ca fiind prea mult, o exgarerare.

SHARE

Care este marele oraş ce interzice îngheţata seara. De ce o face. Încercarea unui oraș italian, de a-și ajuta locuitorii care nu pot să doarmă, este denunțată ca fiind prea mult, o exgarerare, un pas prea departe.

Liderii politici din Milano au fost acuzați că poartă un război împotriva înghețatei, în încercarea lor de a combate viața de noapte sălbatică, în orașul din nordul Italiei.

Care este marele oraş ce interzice îngheţata seara. De ce o face

Marco Granelli, viceprimarul pentru securitate publică, a anunțat recent o propunere de interzicere a vânzării de alimente la pachet, după miezul nopții, în cartierele populare cu viaţă de noapte ale orașului.

Barurile și restaurantele ar trebui să închidă terasele de la ora 12.30, în timpul săptămânii, și de la 1.30, în weekend, în speranța că străzile vor fi eliberate de oameni, aducând astfel pace și liniște locuitorilor urbei.

Decizia aceasta comercială, dacă va fi aprobată, ar intra în vigoare de luna viitoare, până la începutul lunii noiembrie.

Citeşte şi: Care este cea mai scumpă ciocolată din lume? Costă cât 850 de ciocolate normale

Chiar dacă pizza este şi ea în gama largă de alimente la pachet vizate de interdicție, adunarea pentru o înghețată, noaptea târziu, este o parte intrinsecă a culturii italiene, aşa că perspectiva ca deliciul să fie atacat de Primărie este un pas prea departe pentru mulți.

„Ce face o familie italiană medie vara? Ei merg la plimbare după cină și iau o înghețată”, a declarat pentru Observer Marco Barbieri, secretar general al unității din Milano a Confcommercio, asociația comercianților italieni.

„Este o tradiție clasică și deci este clar că, dacă politicienii intervin în acest obicei cultural, oamenii nu vor fi fericiți.”

Citeşte şi: Studiu: Ce medicament popular pentru slăbit te scapă de sforăit, un obicei care îți afectează inima

Deși este înțelegător cu situația celor care trăiesc în zonele zgomotoase, cu viaţă de noapte, Barbieri a spus că interzicerea mâncărurilor la pachet nu va rezolva problema, conform The Guardian.

„O regulă care interzice oamenilor să bea o sticlă de apă sau să mănânce o înghețată sau o pizza, în timp ce se plimbă pe Darsena, nu va rezolva nimic, deoarece oamenii vor rămâne în continuare afară, indiferent dacă mănâncă îngheţată sau nu.

Foto: Wikimedia/LucaChp/CC BY-SA 3.0

„Crezi că un tânăr de 25 de ani va merge acasă la miezul nopții, pur și simplu pentru că nu poate lua mâncare la pachet? Dar turiștii care vor să mănânce o înghețată, după miezul nopții? Își dă seama această administrație ce face?”

Citeşte şi: Aventurile interlopului urmărit general Mircea Nebunu în Italia: concerte cu maneliști și bătăi

Primarul din Milano, Giuseppe Sala, a declarat reporterilor:

„L-aș ruga pe Barbieri să vină la biroul meu, pentru câteva ore, deoarece am sute de rapoarte de la rezidenți, care cer să poată dormi mai bine noaptea. Nu pot evita să abordez această problemă, nu este o ciudăţenie, ci o nevoie a multora... nu schimbăm regulile universului, ci impunem limite minore.”

Interdicția este de așteptat să se aplice în 12 zone, inclusiv în districtele centrale Brera și Ticinese, precum și în Darsena, Arco della Pace și Lazzaretto, împreună cu arterele aglomerate Corso Como și Corso Garibaldi.

Există o serie de oraşe europene importante, ca Basel, de exemplu, în Elveţia, unde este interzisă deranjarea liniştii publice după ora 22.00, exact din acest motive: localnici vor să doarmă.

Camaraderie şi distracţie

Scriind pe rețelele de socializare, Granelli a spus că regula va atinge un echilibru între „camaraderie și distracție, liniștea și sănătatea rezidenților și activitatea economică gratuită a comercianților și antreprenorilor care oferă muncă”.

Lino Stoppani, președintele Fipe, o asociație pentru sectorul ospitalității, a declarat pentru ziarul Il Messaggero : „Problema vieții de noapte există, dar această regulă va crea doar daune pentru afaceri”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te