Bill Gates, avertisment cu privire la strategia lui Musk de a investi în Bitcoin: Fiți prudenți!

DE Miruna Moldoveanu | 24.02.2021 - 12:53
Fondatorul Microsoft, Bill Gates/FOTO: Facebook

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, îi avertizează pe cei care sunt dornici de a investi în Bitcoin, urmând strategia de investiții a lui Elon Musk, spunându-le că dacă nu au la fel de mulți bani cu Musk ar trebui să fie prudenți.

SHARE

Vorbind pentru Bloomberg, Gates a dat de înțeles că Musk are acces la tehnici de management al tranzacțiilor care nu sunt la îndemâna investitorilor obișnuiți.

Întrebat despre probabilitatea ca prețul Bitcoin să evolueze în salturi ca reacție și la un simplu tweet – fără îndoială, o referire la postările lui Musk pe rețele sociale – Gates a spus că Musk este probabil asigurat împotriva prăbușirii pieței:

„Elon are grămezi de bani și este foarte sofisticat, o știți, așa că nu-mi fac griji că Bitcoinul său va merge la întâmplare în sus sau în jos”.

Joia trecută, puțin peste două săptămâni de când a fost anunțată achiziția de 1,5 miliarde de dolari făcută de Tesla, prețul Bitcoin a scăzut cu 20%, de la 58.268$ la 46.624$. Instantaneu, aproximativ 400 de miliarde de dolari au dispărut de pe piața globală a capitalizării monedelor digitale.

Destul de interesant, prăbușirea a survenit în câteva ore după ce însuși Musk și-a exprimat opinia că prețurile curente de atunci ale Bitcoin și Ether erau „ridicate”. Fie că a fost o critică sau o încercare de a înlătura temerile de o posibilă investigație a influenței lui Musk asupra prețurilor criptomonedelor, întreaga piață a scăzut după aceea.

 

Bill Gates declară că ar fi o greșeală ca investitorul obișnuit să-l urmeze pe Musk

 

Gates a spus că ar fi o greșeală pentru investitorul obișnuit să urmeze orbește mania de optimism din jurul mișcărilor pe piață ale lui Musk, spunând celor care nu sunt miliardari „să aibă grijă”:

„Cred că oamenii atrași în aceste manii nu au atâția bani la dispoziție. Așa că nu sunt încrezător în Bitcoin și părerea mea generală este: dacă aveți mai puțini bani decât Elon, fiți prudenți”. Fondatorul lui Microsoft a ridicat problema consumului de energie pentru Bitcoin, sugerând că criptomoneda nu este prea rentabilă.

„Există lucruri în care investim în societate și produc randament. Bitcoin utilizează multă energie. Promovează tranzacții anonime – care nu sunt tranzacții reversibile”, a spus Gates.

Conform lui, monedele digitale nu sunt neapărat ceva rău: el doar crede că ar trebui să fie transparente, reversibile și cel mai important, centralizate. Gates a continuat descriind unele acțiuni efectuate cu monede digitale de la începutul pandemiei Covid-19, punctând că Fundația Gates a utilizat tehnologia pentru a sprijini guverne să distribuie fonduri de ajutorare către cetățenii lor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te