Biden lucrează la un plan pentru a-l opri pe Putin să intre în Ucraina

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 04.12.2021 - 11:55
Biden lucrează la un plan pentru a-l opri pe Putin să intre în Ucraina

Președintele SUA Joe Biden spune că elaborează inițiative ample pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin și că nu va accepta "liniile roșii" ale Moscovei.

SHARE

Peste 94.000 de soldați ruși sunt masați în apropierea granițelor Ucrainei, a declarat ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, care a citat rapoarte ale serviciilor de informații care sugerează că Moscova ar putea plănui o ofensivă militară pe scară largă pentru sfârșitul lunii ianuarie.

Moscova a acuzat Ucraina și Statele Unite de comportament destabilizator și a sugerat că Kievul s-ar putea pregăti să lanseze propria ofensivă în estul Ucrainei.

„Ceea ce fac este să pun laolaltă ceea ce cred că este cel mai cuprinzător și semnificativ set de inițiative pentru a-i face foarte, foarte dificil domnului Putin să meargă mai departe și să facă ceea ce oamenii sunt îngrijorați că va face", a declarat Biden, fără a intra în detalii.

Citește și: Ucraina refuză să renunţe la planul de aderare la NATO şi respinge garanțiile oferite de Rusia

Ulterior, în timp ce pleca vineri pentru o călătorie de weekend la Camp David, Biden a declarat reporterilor: "Suntem conștienți de acțiunile Rusiei de mult timp și mă aștept să am o discuție lungă cu Putin".

„Nu accept liniile roșii ale nimănui", a spus el despre cererile Rusiei.

Oficialii americani și ucraineni au avertizat din nou în această săptămână că sunt discutate sancțiuni economice severe împotriva Rusiei.

Citește și: Resuscitarea legendelor, strategia companiilor auto pentru a te convinge să cumperi o electrică

„Încă de la începutul acestei administrații am demonstrat că Statele Unite și aliații noștri sunt dispuși să folosească o serie de instrumente pentru a aborda acțiunile dăunătoare ale Rusiei", a declarat un oficial american de rang înalt, vorbind sub protecția anonimatului, când a fost întrebat despre planul pe care îl elaborează Biden.

„Nu vom ezita să ne folosim de aceste instrumente și de alte instrumente în viitor". (Mai multe detalii în Hotnews)

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.