VIDEO Piloții ucraineni încep antrenamente pe F-16 în România în 2 săptămâni. Cine trimite avioanele

DE Adina Mutăr | Actualizat: 30.10.2023 - 21:43
Avioanele de luptă F-16 pentru antrenamentul piloților ucraineni ajung în România - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Piloții ucraineni încep antrenamente pe F-16 în România în 2 săptămâni - Foto: Twitter

Avioanele de luptă F-16 pentru antrenamentul piloților ucraineni ajung în România în două săptămâni. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și prim-ministrul Olandei, Mark Rutte, au anunțat că avioanele F 16 vor ajunge la centrul de antrenament în două săptămâni.

SHARE

Avioanele de luptă F-16 pentru antrenamentul piloților ucraineni ajung în România în două săptămâni. Mark Rutte l-a asigurat pe Zelenski că Olanda va continua să sprijine Ucraina, iar escaladarea din Orientul Mijlociu nu va deveni un obstacol.

„L-am putut informa pe președintele Zelenski că avioanele F-16 pe care Olanda s-a angajat în  întărirea apărării antiaeriane a Ucrainei vor ajunge la centrul de pregătire din România în două săptămâni.

Asta înseamnă că și cursurile de pregătire pentru piloții ucraineni pot începe în scurt timp”, a declarat Rutte în urma unei conferințe telefonice dedicată nevoilor de apărare ale Ucrainei, securității europene și situației din Orientul Mijlociu.

Părțile au discutat, de asemenea, problema exportului de cereale ucrainene prin porturile Mării Negre și participarea Olandei la investigarea crimelor de război ale Rusiei.

Citește și: VIDEO Regimentul rus de rachete antiaeriene din Crimeea, sub atacul devastator al ucrainenilor

La rândul său, Zelenski a remarcat punerea în aplicare a acordurilor anterioare dintre Kiev și Amsterdam privind rachetele suplimentare pentru sistemele Patriot, pregătirea pentru furnizarea de F-16 și ambarcațiuni de patrulare, precum și sprijin financiar pe termen lung.

„Am îndemnat UE să accelereze lucrările privind cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, precum și un mecanism eficient de transfer în Ucraina a veniturilor din activele rusești înghețate”, a scris președintele ucrainean pe Twitter, potrivit pravda.com.ua.

Cei doi lideri au convenit, de asemenea, că prevenirea escaladării în continuare și a unui război mai mare este în interesul comunității mondiale și că Ucraina este pregătită să depună toate eforturile, după cum a raportat Zelenski.

Citește și: Bruiajul electronic al Rusiei pune în pericol nave și avioane românești. Vina, aruncată pe Ucraina

Context: La mijlocul lunii octombrie, Rutte a sosit într-o vizită neanunțată în orașul Odesa, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a promis că Ucraina va primi rachete suplimentare pentru sistemul antiaerian Patriot.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te