Atacurile din Sri Lanka. Bilanțul a crescut la 290 de morți

DE Alexandru Pop | Actualizat: 22.04.2019 - 12:02

Bilanţul victimelor atacurilor din Sri Lanka a ajuns la 290 de morţi, scrie BBC.

SHARE

Potrivit Poliției, au fost arestate 24 de persoane care ar avea legătură cu atacul, dar guvernul nu a identificat deocamdată atacatorii. În jur de 500 de persoane sunt rănite şi zeci de cetăţeni străini se află printre cei decedaţi.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat seria de atacuri. Mai mulţi cetăţeni americani au fost ucişi în atentatele din Sri Lanka, a anunţat şeful diplomaţiei Mike Pompeo, fără a preciza numărul acestora, informează Le Figaro.

„Putem confirma că mai mulţi cetăţeni americani se află printre victime", se arată într-un comunicat al lui Pompeo, care condamnă atacurile.

UPDATE 1: A fost raportată a opta explozie în Sri Lanka, unde masacrul început în biserici catolice, chiar în timpul slujbei de Paşte, dar şi în mai multe hoteluri de lux pare de neoprit. Presa locală anunţă că numărul deceselor a ajuns la 185. Printre morţi se numără şi 35 de cetăţeni străini, au anunţat autorităţile de la Colombo. Alţi 469 de oameni au fost răniţi.

 

UPDATE: Cel puţin 156 de oameni au fost ucişi în atacuri simultane care au vizat biserici şi hoteluri din zona capitalei Colombo, printre care se numără și 35 de cetățeni străini. 300 de oameni sunt răniţi. Potrivit poliţiei, au avut loc cel puţin şase explozii la trei biserici în timpul slujbei de Paşte şi la trei hoteluri de lux. 

_______________

Într-o singură biserică, biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, mai mult de 50 de persoane au fost ucise, a declarat un oficial al poliţiei pentru Reuters, citată de Mediafax.

Imaginile au arătat cadavre întinse pe pământ, sânge pe pereţii bisericii şi acoperişul distrus.

Mass-media a raportat că 25 de persoane au fost ucise într-un alt atac asupra unei biserici din Batticaloa, în Provincia Estică.

Cele trei hoteluri care au fost lovite au fost Shangri-La Colombo, hotelul Kingsbury şi Cinnamon Grand Colombo. Nu se cunoaşte dacă în hoteluri au existat victime.

Nouă străini au fost printre morţi, au spus oficialii. Una dintre explozii s-a produs la Biserica Sf. Anthony din Kochcikade, Colombo.

Primul Ministru, Ranil Wickremesinghe, a chemat la domiciliul său un consiliu de securitate naţională.

Au fost raportate cel puţin şase explozii, fiind vizate trei biserici din Kochchikade, Katuwapitiya şi Batticaloa.

Hotelurile Shangri La, Cinnamon Grand şi Kingsbury, toate în Colombo, au fost, de asemenea, lovite de explozii.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Sri Lanka, Ruwan Gunasekera, a confirmat exploziile. Majoritatea celor răniţi au fost duşi la Spitalul Naţional Colombo, potrivit oficialilor spitalului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te