Unul dintre responsabilii armatei austriece, colonelul Markus Reisner, a transmis o avertizare legată de situația din Ucraina, dar a lăsat de înțeles că Rusia continuă războiul hibrid prin atacuri online asupra tărilor europene și dă exemplu România.
“În primul rând, trebuie generată voință politică, apoi ar trebui extinsă masiv industria europeană de apărare și crescută corespunzător producția acesteia. Nu în ultimul rând, ar trebui combătută manipularea rusească în spațiul informațional.
Armata austriacă: Rusia a manipulat România informațional pentru succesul lui Călin Georgescu
Vedem în prezent cât succes poate avea în România, unde candidatul pro-rus la președinție Călin Georgescu tocmai a câștigat primul tur al alegerilor. Rusia vrea să ne fragmenteze și, până acum, a reușit foarte bine acest lucru. Și nu este singură. Xi Jinping din China este de acord cu Putin că devin posibile schimbări politice globale, cum nu s-au mai văzut de 100 de ani”, a declarat oficialul.
Citește și: Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 282 de nave „stau la pândă”. Ce face SUA
Ofițerul mai avertizează cu privire la creșterea agresivității și a înarmării Rusiei, care ar putea căuta un conflict militar cu NATO în viitorul nu prea îndepărtat.
Markus Reisner
Rusia de înarmează
“Rusia va continua să se înarmeze, aceasta este logica regimului, care a decis războiul și o ruptură definitivă cu Occidentul. Este în căutarea punctelor slabe, iar atunci când le va găsi, le va exploata și le va extinde. Cu cât suntem mai slabi, cu atât eforturile sunt mai mari. Rusia ar putea, de asemenea, să submineze articolul 5 din tratatul NATO, care stipulează obligația de a oferi asistență.
Militarii ucraineni sunt tot mai puțini
Ar trebui să ne pregătim: Europa face parte din prima lume, care are încă cele mai puternice forțe armate și cea mai eficientă industrie de apărare. Dar nu suntem capabili să punem Rusia la locul ei. Aceasta este ceea ce este atât de alarmant. Să sperăm că prețul nu va fi prea mare”, susține Markus Reisner.
Citește și: RUSIA jubilează: Călin Georgescu vrea relații bune cu Rusia și e rezervat față de NATO
Revenind la Ucraina ofițerul susține că ”situația de pe frontul de est este dramatică, iar situația din Donbas este chiar catastrofală. a declarat colonelul Reisner. Ucraina are mult prea puțini soldați, unitățile sale sunt insuficiente. Succesele actuale ale Rusiei se datorează în principal acestei probleme. Lacunele din liniile ucrainene sunt mari, iar rușii se scurg ca apa către teritoriul ucrainean. După mai bine de 1.000 de zile de la începutul invaziei complete a Rusiei, apărătorii sunt uzați și împuținați de atacurile continue ale Rusiei”.