Arabia Saudită interzice călătoriile externe și pelerinajele anti-vacciniștilor

DE Edi Neagu | 24.05.2021 - 11:36
Doar cei vaccinați pot merge la pelerinaje. Foto: Pexels.com

Arabia saudită vrea să își relanseze economia, afectată de perioada de pandemie. Astfel, se fac presiuni asupra celor care refuză vaccinarea anti-Covid.

SHARE

Arabia Saudită a decis să-şi sporească presiunile împotriva anti-vacciniştilor, interizicându-le pelerinajele, călătoriile în străinătate şi accesul în universităţi, centre comerciale şi birouri, o politică de incitare la vaccinare considerată controversată, informează luni AFP.

Riadul vrea să relanseze turismul, evenimentele sportive şi de divertisment, sectoare foarte afectate de criza sanitară şi esenţiale pentru planul "Vision 2030" menit să diversifice economia acestei ţări tributară exporturilor de petrol.

Suscitând nemulţumiri, Riadul a autorizat astfel doar persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin COVID-19 în ultimele şase luni să participe la Omra, micul pelerinaj musulman care poate fi întreprins de-a lungul întregului an.

CITEȘTE ȘI: Fiul Vioricăi din Clejani a fost internat la dezintoxicare. Pierdea 100 mii euro pe seară la casino

O măsură similară ar urma să fie luată pentru marele pelerinaj anual Hajj, potrivit unor surse apropiate guvernului.

Doar cei vaccinați pot călători în străinătate

De asemenea, odată cu redeschiderea frontierelor în luna mai, doar persoanele vaccinate sau imunizate vor fi autorizate să călătorească în străinătate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Traseul complet al Autostrăzii Sebeș – Turda lot 2, ce trebuia deschis în 2016. Termen, 2022

Arabia Saudită a mai anunţat că vaccinarea va fi obligatorie începând din august pentru a putea intra în clădirile guvernamentale şi private, inclusiv în cele de învăţământ şi divertisment, precum şi pentru a putea lua transportul în comun. Doar angajaţii vaccinaţi din sectoarele public şi privat vor putea reveni la locul de muncă.

Aceste măsuri au alimentat critici, în special pe reţelele sociale. De asemenea, ele contrastează cu politica de stimulare a unor ţări precum SUA, unde mass-media au anunţat bonusuri în bani, în tichete pentru meciuri de baseball şi chiar sub formă de beri gratuite pentru a încuraja vaccinarea.

De altfel, alte guverne din regiune au adoptat măsuri similare celor din Arabia Saudită. Astfel, în Emiratele Arabe Unite, Dubai a anunţat în luna mai că persoanele care nu s-au vaccinat nu vor putea asista la evenimente sportive sau la concerte.

Săptămâna trecută, Bahrainul a anunţat că ia în calcul restricţii temporare care să autorizeze accesul în centrele comerciale, restaurante, sălile de cinema şi saloane de înfrumuseţare doar pentru persoanele imunizate, relatează Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te