Aproape toată conducerea Armatei SUA este în carantină din cauza COVID-19

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 09.10.2020 - 10:48
Gen. Mark A. Milley, șeful Statului Major al Armatei SUA. Foto: Defense.gov / Sgt. 1st Class Chuck Burden

Şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, a asigurat joi că Statele Unite ale Americii sunt bine apărate, în pofida faptului că aproape întreaga conducere de vârf a armatei SUA se află în carantină de la începutul săptămânii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

SHARE

„America este capabilă şi pregătită să-şi apere teritoriul şi să-şi susţină aliaţii şi partenerii. Statul Major şi eu personal suntem în contact permanent în timpul carantinei şi lanţul de comandă rămâne acelaşi”, a scris gen. Milley pe Twitter.

„Nu există niciun impact asupra capacităţii noastre de planificare, coordonare şi sincronizare eficientă ale eforturile noastre pentru apărarea ţării”, a adăugat generalul.

Întregul Stat Major american s-a autoizolat marţi, după o reuniune vineri la Pentagon cu nr. 2 al Gărzii de Coastă, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Amiralul Charles Ray a participat la 27 septembrie la o reuniune la Casa Albă în onoarea familiilor americanilor decoraţi.

Pe lângă generalul Mark Milley, aproape toţi responsabilii de la vârful armatei americane sunt în carantină: nr. 2 al Statului Major, şefii US Navy, ai armatei terestre, ai Forţelor aeriene, Forţelor spaţiale, Gărzii Naţionale, Agenţiei de informaţii militare NSA şi cei ai Forţelor speciale.

Toţi sunt testaţi zilnic de marţi şi toţi au avut rezultate negative la testele pentru COVID-19 joi, relevă surse de pe lângă Statul Major american.

Comandantul Corpului de Infanterie Marină, generalul David Berger, era plecat vineri din Washington, însă adjunctul său, generalul Gary Thomas, care a participat în acea zi la reuniunea cu amiralul Ray, a anunţat miercuri că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Şeful Statului Major american lucrează de la reşedinţa sa oficială de la baza Fort Myers, în apropiere de Pentagon, unde dispune de toate echipamentele necesare care să asigure confidenţialitatea comunicaţiilor sale, notează AFP.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.