Alertă în Germania! Locuitorii din zona unei unități militare, sfătuiți să nu bea apă și să facă duș

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.08.2024 - 11:09
Alertă în Germania! Locuitorii din zona unei unități militare, sfătuiți să nu bea apă și să facă duș - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ
Alertă în Germania! Locuitorii din zona unei unități militare, sfătuiți să nu bea apă și să facă duș - Foto: Profimedia Images - Imagine cu rol ilustrativ

Alertă în Germania! Locuitorii din zona unei unități militare, sfătuiți să nu bea apă și să facă duș. Apa din rețeaua publică se pare că a fost contaminată voit.

SHARE

O nouă alertă a fost lansată în Germania, în urma unei posibile noi contaminări voite a apei potabile a unei cazărmi a armatei, în apropierea locului unui caz asemănător în urmă cu două zile, anunţă autorităţile locale vineri, 16 august 2024, relatează News.ro, citând AFP.

Alertă în Germania! Locuitorii din zona unei unități militare, sfătuiți să nu bea apă și să facă duș

Municipalitatea din Mechernich, în apropiere de Koln, anunţă o pătrundere în instalaţia de tratare şi distribuire a apei şi le cere locuitorilor să nu bea şi să nu facă duş cu apă curentă.

Instalaţia alimentează, între altele, o bază apropiată a Bundeswehr, a armatei gemane.

”Din cauza unei pătrunderi în instalaţia de distribuire a apei potabile în oraşul Mechernich, s-ar putea ca apa potabilă să fi fost contaminată în mod periculos pentru sănătate”, anunţă într-un comunicat municipalitatea şi serviciile sanitare din Mechernich.

Citește și: Agenți ai Rusiei au otrăvit apa unei baze aeriene din Koln-Wahn. Avioanele lui Scholz se află acolo

Oraşul a cerut populaţiei să să nu bea apă de la robinet şi să nu facă duş, ”având în vedere evenimetele care tocmai au avut loc în baza Bundeswehr de la Koln”.

El precizează că împrejmuirea de securitate a sistemului de tratare a apelor a fost tăiată în vederea forţării unei treceri.

Alerte similare la două baze militare din Germania, acum câteva zile

Un ales local, Thomas Hambach, a anunţat că pătrunderea a fost descoperită de o patrulă a armatei, în urma unei consolidări a controalelor, după suspciuni de sabotare la Koln.

Instalaţia de apă potabilă dispune de un sistem de alarmă care nu a funcţionat, a anunţat el.

Miercuri, temeri de sabotare au declanşat alerte de securitate în două baze militare în Germania, una a Forţelor Aeriene la Koln - foarte activă în ajutorul militar al Ucrainei, iar cealaltă a NATO.

La Koln, autorităţile au descoperit o gaură într-o împrejmuire a unei instalaţii de apă care alimentează cazarma şi au izolat locul.

Citește și: Germania permite Ucrainei să folosească arme germane pe teritoriul Rusiei. „Sunt ale lor acum”

Controalele efectuat nu au confirmat, până în prezent, nicio contaminare.

În paralel, NATO a anunţat o tentativă de pătrundere în baa sa aeriană de la Geilenkirchen - unde se află baza unor avioane de recunoaştere de tip AWACS -, fără să se stabilească o legătură între cele două incidente.

”Aceste incidente arată că trebuie să rămânem vigilenţi”, a reacţionat ministrul german al Apărării Boris Pistorius.

Mai mulţi oficiali politici germani au arătat cu degetul o posibilă responsabilitate a Rusiei în cele două incidente de miercuri, apreciind că ele ar putea să facă parte dintr-un război hibrid legat de susţinerea Kievului de către Berlin.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te