Agenți ai Rusiei au otrăvit apa unei baze aeriene din Koln-Wahn. Avioanele lui Scholz se află acolo

DE Adina Mutăr | Actualizat: 15.08.2024 - 13:25
Agenți ai Rusiei au otrăvit apa unei baze aeriene din Koln-Wahn - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Agenți ai Rusiei au otrăvit apa unei baze aeriene din Koln-Wahn - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Agenți ai Rusiei au otrăvit apa unei baze aeriene din Koln-Wahn. Avioanele lui Scholz se află acolo. Baza Köln-Wahn „a fost închisă pentru că există o suspiciune de tentativă de intruziune și o suspiciune de sabotaj”.

SHARE

Agenți ai Rusiei au otrăvit apa unei baze aeriene din Koln-Wahn. Avioanele lui Scholz se află acolo.

O bază militară germană a fost închisă miercuri, în timp ce autoritățile investighează un abotaj, a declarat Ministerul Apărării, rapoartele din presă spunând că este posibil să se fi intervenit asupra alimentării cu apă.

Revista Der Spiegel a raportat că poliția și serviciul de contrainformații al armatei germane investighează o efracție, sursele sale spunând că a fost descoperită o gaură în gard.

Agenți ai Rusiei au otrăvit apa unei baze aeriene din Koln-Wahn. Avioanele lui Scholz se află acolo

Baza Köln-Wahn, situată în apropierea aeroportului Köln-Bonn, găzduiește mai multe facilități militare și civile ale forțelor armate germane, precum și aeronave folosite de cancelarul Olaf Scholz și de miniștrii săi pentru călătoriile guvernamentale.

4.300 de soldați și 1.200 de civili lucrează în bază, potrivit Spiegel, citată de Kyiv Post.

Baza este, de asemenea, un centru important pentru sprijinul militar pentru Ucraina.

Soldații ucraineni zboară în mod regulat acasă de acolo, prin Polonia, după ce au încheiat antrenamentul în Germania, a adăugat Spiegel.

Germania este în alertă privind posibilele sabotaje ale Rusiei sau agenților recrutați de ruși, mai ales după ce  permis Ucrainei să folosească arme germane pe teritoriul Rusiei. 

Purtătorului de cuvânt al Ministerului German al Apărării, Arne Collatz, a subliniat că nu există condiții speciale pentru utilizarea armelor furnizate de Bundeswehr.

Citește și:  Germania permite Ucrainei să folosească arme germane pe teritoriul Rusiei. „Sunt ale lor acum”

Ministerul Apărării nu pune sub semnul întrebării legalitatea acțiunilor pe teritoriul Rusiei și a operațiunii ucrainene în Kursk, deoarece Dreptul internațional prevede posibilitatea de a desfășura operațiuni militare pe teritoriul unei țări agresoare pentru a proteja propriul stat, a spus Collatz.

În plus, la începutul lunii iulie a acestui an, SUA și-au anunțat intenția de a desfășura rachetele cu rază lungă de acțiune Tomahawk pe teritoriul Germaniei începând cu 2026, ceea ce a înfuriat Kremlinul.

Citește și: VIDEO De ce îi e frică lui Putin de rachetele SUA Tomahawk din Germania. Până unde pot lovi?

Rachetele Tomahawk cu lansare terestră vor putea ajunge de pe teritoriul Germaniei până la Moscova și mai departe.

Oficialii ruși au avertizat în repetate rânduri că Moscova va lua măsuri împotriva țărilor neprietenoase care oferă Ucrainei ajutor militar ce poate pune în pericol securitatea Rusiei.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te