Averea netă a lui Buffett, calculată de revista Forbes, provine în cea mai mare parte din deţinerea a aproape o şesime din grupul Berkshire, care valorează aproximativ 600 de miliarde de dolari.
Preţul acţiunilor Berkshire a crescut susținut în luna martie, titlurile de clasă A depăşind miercuri, 10 martie, 400.000 de dolari.
Această creştere a avut loc după ce compania din Omaha, Nebraska, a anunţat în februarie că rezultatele din trimestrul patru s-au îmbunătăţit în pofida pandemiei de coronavirus, în timp ce creşterea acţiunilor Apple şi a altor titluri a alimentat o profit total de 35,8 miliarde de dolari.
Frații dinamită din boxul românesc
Averea miliardarului Buffett, în vârstă de 90 de ani, ar fi fost mai mare dacă acesta nu ar fi început în 2016 să îşi doneze acţiunile către Fundaţia Bill & Melinda Gates şi alte patru organizaţii de caritate ale familiei sale.
Buffett deţinea anterior aproape o treime din Berkshire, iar donaţiile sale au totalizat peste 37 de miliarde de dolari, atunci când au fost făcute.
Berkshire, o companie falimentară de texile atunci când a fost preluată de Buffett
Berkshire, o companie falimentară de texile atunci când a fost preluată de Buffett în 1965, deţine în prezent peste 90 de afaceri, între care asigurătorul de maşini Geico şi compania de căi ferate BNSF.
Unul dintre cei mai apreciaţi investitori, Buffett a fost odată cel mai bogat om din lume, dar a fost depăşit de mai mulţi alţi directori de companii ale căror acţiuni au crescut mai rapid.
Potrivit Forbes, Buffett se află pe locul cinci în topul celor mai bogaţi oameni, după Jeff Bezos, Elon Musk, Bernard Arnault şi familia sa şi Bill Gates.
Florin Cîțu, obligat să destructureze grupul organizat care a crescut sporurile și de 600 de ori