A murit actorul care l-a interpretat pe Pee-wee Herman. Paul Reubens avea 70 de ani

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.08.2023 - 20:22
A murit actorul care l-a interpretat pe Pee-wee Herman. Paul Reubens avea 70 de ani - Foto: Los Angeles Times / imagine cu caracter ilustrativ

Actorul american de comedie Paul Reubens, care a devenit cunoscut în anii 1980 pentru interpretarea rolului lui Pee-wee Herman, a murit luni, la vârsta de 70 de ani.

SHARE

„Aseară ne-am luat rămas bun de la Paul Reubens, actor, comediant, scriitor și producător american emblematic, al cărui personaj iubit Pee-wee Herman a încântat generații de copii și adulți”, potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Actorul, răpus de cancer

„Paul a luptat cu curaj împotriva cancerului ani de zile, cu tenacitatea și inteligența sa caracteristice. Un talent prolific, el va trăi pentru totdeauna în panteonul comediei și în inimile noastre ca un prieten neprețuit și un om cu caracter remarcabil”, a se mai arată în postare.

Reubens a apărut în mai multe filme și emisiuni de televiziune ca Pee-wee Herman, inclusiv filmul din 1985 Pee-wee's Big Adventure și serialul de televiziune Pee-wee's Playhouse, difuzat între 1986 și 1991.

Citeşte şi: Louis de Funes, succes la 50 ani și după 80 de roluri ca figurant. Tatăl și-a înscenat sinuciderea

Într-un mesaj adresat fanilor săi, pe care l-a scris înainte de a muri, Reubens şi-a cerut scuze pentru că nu a făcut publică lupta de şase ani cu cancerul.

„Întotdeauna am simţit o mare iubire şi respect din partea prietenilor, fanilor şi susţinătorilor mei”, a scris el. „V-am iubit atât de mult pe toţi şi mi-a plăcut să fac artă pentru voi”.

Cariera sa a deraiat în 1991, după ce Reubens a fost arestat sub acuzaţia de expunere indecentă la un cinema pentru adulţi. El nu a făcut nicio contestaţie şi a executat 75 de ore de muncă în folosul comunităţii, potrivit News.ro.

În 2004, Reubens a pledat vinovat pentru o acuzaţie de deţinere de material obscen în Los Angeles. A fost condamnat la trei ani de închisoare. Ca parte a unui acord, procurorii au convenit să renunţe la o a doua acuzaţie de posesie de pornografie infantilă. Actorul a susţinut că imaginile din centrul cazului fac parte din colecţia sa de artă.

Cum a debutat în film

Reubens s-a născut Paul Rubensfeld în 1952, în Peekskill, New York. Şi-a început cariera ca actor de improvizaţie şi de scenă în anii 1970, când s-a alăturat trupei The Groundlings din Los Angeles, potrivit Themoviedb.org, o bază de date de filme şi celebrităţi.

În 1982, Reubens a apărut într-un spectacol popular din Los Angeles, cunoscut sub numele de „The Pee-wee Herman Show”, ca personajul principal, pe care l-a dezvoltat. În 1986, a debutat în emisiunea de televiziune de sâmbătă dimineaţa „Pee-wee’s Playhouse”, lansând cariera lui Reubens, care a inclus şi două lungmetraje ca Pee-wee Herman.

Citeşte şi: Arnold Schwarzenegger despre Bruce Willis: Niciodată nu ne pensionăm cu adevărat. Este un mare om

Limbajul trupului remarcabil al lui Reubens, expresiile faciale şi replicile au oferit fanilor lecţii de morală şi o satiră. Cadrul principal al spectacolului a fost aşa-numita casă de joacă a lui Pee-wee, reşedinţa sa, care era populată de păpuşi îmbrăcate ca obiecte care vorbeau şi aveau personalităţi, inclusiv fotoliul său adorat, Chairy şi floarea soarelui plină de viaţă de pe pervaz, împreună cu alte personaje.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te