A luat pietrele dintr-un oraș popular, apoi s-a ales cu un blestem. O femeie a ajuns victimă

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 20.01.2024 - 08:20
A luat pietrele dintr-un oraș popular, apoi s-a ales cu un blestem. O femeie a ajuns victimă Foto: Twitter/ Gabriel Zuchtriegel

Cazurile nu sunt rupte din poveștile bătrânilor ci sunt situații reale care au fost descoperite de-a lungul timpului. Cel mai recent caz a fost al unei femei care se afla în vacanță și care a decis să ia câteva pietre ca amintire. Ce a urmat a fost o tragedie.

SHARE

Archeologul care lucrează la situl orașului antic Pompei a publicat o postare surprinzătoare pe rețelele sale de socializare în urmă cu câteva zile.

Fotografia postată arată o scrisoare și câteva pietre mici. Într-o notă scrisă de mână, autoarea anonimă și-a descris povestea - întrucât susține că a căzut victimă a "blestemului Pompeiului". Și, după cum se pare, acesta este încă un caz.

De obicei, majoritatea oamenilor sunt destul de sceptici în ceea ce privește subiectul blestemelor. Cu toate acestea, poveștile turiștilor care au vizitat Pompeiul antic și care au avut parte ulterior de nereușite fac greu să nu crezi că se întâmplă ceva.

A luat pietrele dintr-un oraș popular, apoi s-a ales cu un blestem. O femeie a ajuns victimă

Gabriel Zuchtriegel, directorul parcului arheologic din Pompei, a distribuit pe X (ex. Twitter) o fotografie cu scrisoarea turistului și cu artefactele returnate și a scris: "Nu am mai văzut niciodată o scrisoare de acest fel: "Dragă expeditor anonim al acestei scrisori, pietrele au ajuns la Pompei. Vă dorim mult noroc în viitor".

Citește și: Lui Gheorghe Cozorici, „Ștefan cel Mare” al filmului românesc, un coleg i-a suflat soția. Cine era?

Femeia, care nu și-a precizat numele, a trimis un pachet care conținea trei pietre mici și o scrisoare scrisă în limba engleză în care scria că nu știa despre "blestemul Pompeiului" atunci când a luat artefactele.

De asemenea, ea a dezvăluit că a plătit un preț ridicat pentru ele.

"Nu am știut despre blestem. Nu știam că nu trebuia să iau pietre. În decurs de un an am dezvoltat cancer la sân. Sunt o femeie tânără și sănătoasă, iar medicii au spus că a fost doar ghinion.

Vă rog să acceptați scuzele mele și piesele." - A adăugat turistul, apoi a semnat scrisoarea cu cuvintele "Îmi pare rău" în italiană.

Aceasta nu este prima victimă a "blestemului Pompeiului"

Turista americană Deb, într-un interviu acordat Daily Mail, a povestit că și ea a fost afectată de "blestemul Pompeiului". În 2011, când a vizitat orașul antic în timpul unei vacanțe în sudul Italiei, două pietre au fost luate dintr-un sit arheologic.

Deb a dezvăluit că, la opt ani după ce s-a întors acasă, a divorțat și a dezvoltat cancer la sân - la fel ca femeia misterioasă care a trimis cele trei pietre înapoi cu o scrisoare la începutul acestei luni. Femeia americană a adăugat că și ea a returnat artefactele furate în 2020.

Citește și: 13 ani fără Jean Constantin. Hamal în port, fără studii de actorie, își găsește dragostea la 50 ani

O poveste similară în 2020 s-a întâmplat cu o femeie canadiană care a trimis un pachet conținând două mozaicuri, părți dintr-o amforă și o piesă de ceramică pe care le-a furat din Pompei către o agenție de turism din orașul italian.

Într-o scrisoare atașată, femeia a scris că le-a luat în 2005 și că s-a confruntat cu multe nenorociri de atunci - a suferit de două ori de cancer la sân, iar familia ei se confruntă cu probleme financiare.

După cum se pare, acestea sunt doar câteva din sutele de astfel de cazuri.

Ce este "blestemul din Pompei"?

Pompei este un oraș antic din Italia care a fost distrus în urma erupției Muntelui Vezuviu din anul 79 d.Hr. Acoperit de cenușă vulcanică, acesta s-a păstrat până când a fost redescoperit în secolul al XVI-lea.

Acum, orașul antic este una dintre cele mai vizitate atracții din Italia, din păcate, trebuie să se confrunte cu turiștii care îi jefuiesc ruinele.

Citește și: Care este originea sarmalelor ? Cât sunt de românești? Ce țări își asumă inventarea lor?

Arheologul Gabriel Zuchtriegel a declarat că de ani de zile primesc sute de scrisori de scuze de la turiști care au furat artefacte din situl istoric și care susțin că au suferit tot felul de nenorociri după aceea, pe care le atribuie tocmai "blestemului Pompeiului".

Interesant este că artefactele returnate sunt atât de numeroase încât oficialii din Pompei au înființat un muzeu pentru a le pune la dispoziția turiștilor.

În același timp, Zuchtriegel subliniază că luarea de artefacte din siturile arheologice reprezintă un furt.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te