5 români au speriat Elveția și Austria. Au furat cupru și fier în valoare de 1,2 milioane de euro

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 23.11.2022 - 09:40
5 români au speriat Elveția și Austria. Au furat cupru și fier în valoare de 1,2 milioane de euro. / Foto: 20min.ch

O bandă de români au pus pe jar autoritățile din Elveția și Austria. Au efectuat 175 de spargeri și au furat cupru și fier în valoare de peste 1,2 milioane de euro. În „afacere” e implicat și un comerciant austriac de fier vechi.

SHARE

Un grup de cinci hoți, toți români, a pătruns în sediile a 175 de companii din Elveția și Austria și a furat metale în valoare de peste 800.000 de euro. În plus, au fost provocate pagube în valoare de 400.000 de euro. Toți fugarii, cu excepția unuia, au fost arestați.

Începând din toamna anului 2021, în Vorarlberg (Austria) s-a înregistrat un număr tot mai mare de spargeri la firme care se ocupă cu prelucrarea metalelor, fiind sustrase cantități mari de cupru și fier vechi, precum și autovehicule de transport. În cursul investigațiilor efectuate, poliția din provincia Vorarlberg a stabilit legături concrete cu spargeri similare din cantoanele elvețiene St. Gallen, Thurgau, Aargau, Lucerna și Zurich.

Citește și: Escrocherie cu criptomonede în valoare de 575 de milioane de dolari. Sute de mii de păgubiți

Datorită cooperării cu corpurile de poliție din Elveția, suspiciunea a fost în cele din urmă îndreptată către un grup de infractori români. „Membrii acestui grup, cu vârste cuprinse între 30 și 51 de ani, au fost arestați și duși la închisoarea Feldkirch, dar unul dintre hoți este încă în libertate”, a precizat poliția din Vorarlberg, relatează 20min.ch.

Vehiculele furate pentru transportul metalelor furate au fost găsite de poliția austriacă și au fost returnate proprietarilor de drept.

Banda de hoți a comis în total 175 de spargeri. „Acest lucru a dus la pagube totale de peste 1,2 milioane de euro.” Poliția cantonală din St Gallen a confirmat că, în prezent, în Elveția se desfășoară investigații. „Poliția cantonală din St. Gallen conduce procedurile. Acesta nu a fost încă încheiat. Cu toate acestea, grupul românesc este acuzat de peste 50 de infracțiuni în întregul canton. Bunurile furate au o valoare totală de aproximativ 500.000 de franci elvețieni. Pagubele provocate se ridică la puțin sub 200.000 de franci”, a declarat Florian Schneider, purtător de cuvânt al poliției cantonale din St. Gallen.

Citește și: VIDEO Misterul oilor din țarcul 13 care se învârt în cerc de 12 zile la o fermă din China

Hoții români, în cârdășie cu un comerciant austriac de fier vechi

Un comerciant austriac de fier vechi din Götzis (Austria) a putut fi identificat ca fiind cumpărătorul metalelor furate de banda de români.

„Bărbatul este acuzat că a cumpărat de la hoți cupru și fier vechi în valoare de aproximativ 220.000 de euro”, potrivit direcției regionale de poliție din Vorarlberg.

Micul comerciant a recunoscut că a cumpărat cupru și fier vechi și că le-a revândut cu profit, dar a negat cantitățile mari.

În timpul perchezițiilor domiciliare efectuate la domiciliul firmei și la domiciliul particular al bărbatului, au fost confiscate un Porsche Panamera și un Porsche Carrera 911, precum și 69.000 de euro în numerar.

În plus, au fost confiscate documente falsificate și documente bancare, care ar fi trebuit să dovedească o lichiditate ridicată a cumpărătorului. El se află în arest preventiv, fiind suspectat de primire de bunuri furate și fraudă gravă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te