103 cetăţeni români vor ieşi din Fâşia Gaza. Ei sunt înscrişi pe liste, împreună cu familiile lor

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.11.2023 - 09:55
103 cetăţeni români vor ieşi din Fâşia Gaza - Foto: Profimedia Images

103 cetăţeni români şi familiile lor vor fi evacuaţi în orele care urmează din Fâşia Gaza. Ei sunt înscrişi deja pe listele pentru evacuare, împreună cu familiile lor, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

SHARE

Cei 103 vor fi preluaţi de reprezentanţii României în Egipt şi vor fi însoţiţi apoi până la Ambasada României la Cairo.

De aici, cetăţenii cu acte româneşti vor fi aduşi în ţară, cu o cursă aeriană specială. Înainte de această evoluţie, erau în total 260 de cetăţeni români în Fâşia Gaza, în evidenţele României, care făcuseră cerere de repatriere prin evacuare.

103 cetăţeni români vor ieşi din Fâşia Gaza

Primii 103 dintre aceştia au primit permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Egiptului.

”În continuarea precizărilor transmise în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe informează că în urma acordului transmis de autorităţile israeliene şi cele egiptene, un număr de 103 cetăţeni români din Fâşia Gaza şi membrii de familie ai acestora au primit, în cursul nopţii trecute, permisiunea de a tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi de a intra pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

Citeşte şi: VIDEO Armata israeliană a „rupt” Gaza în două și avansează spre centrul orașului

Aceştia au fost informaţi de către reprezentanţii Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah referitor la procedură, iar evacuarea lor în Egipt se va realiza pe parcursul zilei de astăzi, cu respectarea tuturor procedurilor specifice impuse”, a transmis MAE.

În vederea preluării persoanelor evacuate, echipele consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE vor acorda sprijinul necesar în punctul de trecere a frontierei Rafah, pentru evacuarea rapidă a cetăţenilor români, respectiv asistenţa consulară specifică.

Citeşte şi: Prețul războiului din Fâșia Gaza. În scenariul ”optimist” ar putea dura 8-12 luni

Ulterior, cetăţenii români şi familiile acestora vor fi preluaţi de către reprezentanţii Ambasadei României în Republica Arabă Egipt şi cele două echipe mobile, care îi vor însoţi până la Cairo, de unde vor ajunge în România prin intermediul unei curse aeriene speciale.

Totodată, Celula de Criză Interinstituţională, prin intermediul misiunilor diplomatice de la Cairo si Tel Aviv, continuă dialogul cu autorităţile egiptene şi israeliene în vederea finalizării operaţiunilor de evacuare pentru ceilalţi cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora, care au solicitat sprijin şi încă se află în Fâşia Gaza.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te