”Prietena mea a zis că lipsește o oră și mi-a lăsat copiii în grijă. Ora aia s-a transformat în ani.” Melania acceptă să aibă grijă de copiii celei mai bune prietene a ei timp de o oră, dar aceasta pleacă, fără să se mai uite înapoi. Și nu se mai întoarce.
Un „tată” cu „chip de monstru” din satul Becheni, Satu Mare s-a spânzurat după ce și-a abuzat fiica luni la rând în timp ce mama copilei era plecată la muncă în străinătate. Calvarul fetiței de 12 ani a început în 2012.
Reticența îndelungată a cancelarului german Olaf Scholz înainte de a trimite tancuri în Ucraina „este simptomatică unei mentalități adânc înrădăcinate conform căreia destinderea a câștigat Războiul Rece, nu belicozitatea lui Reagan”, scrie „Politico”.
Sam Vaknin este profesor în cadrul CIAPS (Center for International and Advanced Professional Studies) și autor al peste 30 de cărți. El a vorbit, pentru Newsweek România, despre efectele pe termen lung ale războiului asupra oamenilor din Ucraina.
Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București spune că la membrii familiilor care au pierdut pe cineva din cauza COVID 19, apar sentimente de vinovăție și depresii ce pot crea la un moment dat chiar false simptomatologii de COVID.