Cum pui șorici de porc la murat? Cât timp poate fi păstrat în frigider? Chiar dacă Ignatul e încă departe , iar Postul Crăciunului a început deja, probabil că mulți români ar dori să fie siguri, încă de pe-acum, că vor putea mânca o adevărată delicatesă când va fi timpul.
Zeama de murături este remediu pentru crampele musculare. Ce cantitate trebuie să bei? Pentru crampe, sportivii apelează de mult timp la zeama de murături și la alte substanțe acide, cum ar fi muștarul sau oțetul de mere.
Șoriciul în saramură de usturoi rămâne o tradiție culinară prețuită în multe regiuni ale României, cu origini adânc înrădăcinate, în special în preajma sărbătorilor de iarnă. Gurmanzii sunt topiți după această delicatesă, însă puțini știu cum se prepară.
Pentru a nu avea „surprize” când vă apucați de făcut sarmale pentru Sărbători, varza fiind prea moale, prea sărată sau nu suficient de acră, trebuie să vă documentați bine înainte de a pune varza la murat, dacă nu aveți vreo rețetă-minune în familie sau de la prieteni.