Viorel Ștefan, nicio acțiune bifată ca interimar la „Cercetare”

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.10.2018 - 11:05

Pe 31 august Nicolae Burnete demisiona din funcția de ministru al cercetării. Pe 12 septembrie, era numit interimar un alt membru al cabinetului Dăncilă, în persoana lui Viorel Ștefan.

SHARE

Dacă îi analizezi cv-ul vei vedea că Viorel Ștefan nu are nimic de-a face cu cercetarea. A terminat economia la Universitatea Ioan Cuza din Iași și are un doctorat la Universitatea Dunărea de Jos din Galați în 2002. Ca orice politician care se respectă, Viorel Ștefan și-a făcut doctoratul în timp ce era senator (1996 -2008). Am mai explicat și am adus argumentele  că, fizic și academic, este imposibil să ai o slujbă, teoretic, solicitantă de parlamentar și să pregătești un doctorat pe bune.

Viorel Ștefan nu a participat la niciun proiect de cercetare, la niciun seminar național sau internațional, nu a conferențiat și nu a publicat studii cu impact. Poate și din acest motiv, ministrul interimar Viorel Ștefan nu s-a implicat deloc în mersul Ministerului cercetării. Nici măcar la nivel de reprezentare.

În cele 40 de zile de interimar, au existat nouă evenimente cu implicarea sau coordonate de reprezentanți ai Ministerului Cercetării. La niciunul dintre ele, Viorel Ștefan nu pare să fi fost prezent. Ștefan nu a participat la întâlnirea cu  delegația „Inițiativei tehnologice comune Componente și sisteme electronice pentru poziția de lider a Europei”. 

L-a delegat pe secretarul de stat în Ministerul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu,să facă o vizită pe „Platforma de la Măgurele” alături de mai mulți parlamentari. 

Secretarul de stat Ciprian Preda a participat la deschiderea oficială a Centrului Internațional pentru Pregătire Avansată și Cercetare în Fizică-CIFRA, centru UNESCO. Acesta a fost prezent la Timișoara la deschiderea anului universitar. 

Ciprian Preda s-a adresat participanților în deschiderea conferinței “Copernicus and Space Applications. Și tot Secretarul de stat în Ministerul Cercetării și Inovării, Ciprian Preda, a participat la cea de a 93-a întâlnire a „NuPECC - The Nuclear Physics European Collaboration Committee”.

România a fost reprezentată de secretarul de stat Ciprian Preda la Bruxelles, la întâlnirea cu reprezentanții celor 28 de state membre, în cadrul unei reuniuni informale, pentru a discuta o primă formă a misiunilor și parteneriatelor din noul Program cadru UE pentru cercetare și inovare „Horizon Europe”.

Secretarii de stat Lucian Georgescu și Ciprian Preda au participat, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Competitivitate. Pe de altă parte, agenda ministrului Cercetării se oprește la data de 20 aprilie, acum șase luni.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.