Școlile se închid în Capitală la o rată medie de infectare de 770 cazuri. Au fost și 1.500 cazuri/zi

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.08.2021 - 00:17
Școlile se închid în Capitală la o rată medie de infectare de 770 cazuri. Au fost și 1.500 cazuri/zi / Inquam Photos

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat modul în care vor funcționa școlile în România, raportat la rata de infectare. Newsweek România a realizat o simulare pentru București.

SHARE

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat, după şedinţa de lucru de la Guvern pe tema măsurilor în perspectiva începerii anului şcolar, că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie.

Citește și: Pericolul Delta: Ministerul Sănătății pregătește mai multe paturi la ATI pentru copiii cu COVID

Newsweek România a realizat o simulare pentru București pentru a vedea la ce număr de infectări zilnice cu coronavirus ar urma să se închidă școlile.

Bucureștiul are o populație de aproximativ 1,8 milioane de persoane. Rată de 6 la mie înseamnă un număr de 10.800 de persoane declarate infectate.

Citește și: Admiși la licee teologice cu note sub 5 la examenul de limba română de la Evaluarea Națională

Acest număr trebuie să se realizeze în 14 zile. Rezultă o medie de 770 de cazuri pe zi de infectări cu coronavirus.

În București au existat peste două luni și jumătate cu un număr de cazuri peste 770.

Pe 4 noiembrie 2020, au fost atinse 747 de cazuri, iar pe 6 noiembrie peste 840 de cazuri, potrivit https://www.graphs.ro.

Numărul cazurile peste 770 s-a menținut în București până pe 26 decembrie. Plus câteva zile în ianuarie. A exista un vârf de 1.795 de infectări pe 12 decembrie.

Școala ar fi fost în București închisă și între 13 martie (760 de cazuri) și 16 aprilie (780). A existat un vârf al infectărilor de 1.375 de cazuri.

Ce a mai spus Cîmpeanu

“Toţi participanţii la această discuţie au agreat că şcolile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultimele. Din această perspectivă, am agreat sub rezerva validării la nivel CNSU, că vom ţine şcolile deschise până la pragul de şase la mie. Peste pragul de şase la mie sigur că apar o serie de condiţii. Aceste condiţii nu vor dezavantaja persoanele vaccinate fie că vorbim de elevi cu vârsta de peste 12 ani, fie că vorbim de cadre didactice, dar vor pune în evidenţă beneficii din această perspectivă pentru elevii şi profesorii care sunt vaccinaţi. Peste pragul şase la mie lucrurile se vor întâmpla separat în funcţie de vârstă, în funcţie de specificul activităţii, iar la carantină sigur că da se opreşte întreaga activitate”, a afirmat Cîmpeanu.
El a menţionat că îşi doreşte să nu se ajungă la pragul de şase la mie şi toate şcolile să fie deschise. 
 
“Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de şase la mine, deci vom putea menţine toate şcolile deschise.  Oricum copiii circulă, este de preferat să fie într-un mediu controlat şi va trebui să ne asigurăm că regulile se respectă în şcoli, foarte riguros decât să circule în medii necontrolate, în plus nu vor fi pierderi educaţionale”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.
Întrebat cum se va desfăşura şcoala după ce incidenţa trece de şase la mia de locuitori, ministrul Educaţiei a răspuns: “Luăm în calcul următoarea variantă:  preşcolarii - creşe şi grădiniţe – să poată participa la  procesul educaţional; clasele I-VI, pentru că e vorba de elevi care nu pot fi vaccinaţi, sunt elevi cu vârsta sub 12 ani, din păcate trebuie să treacă în online; pentru clasele a VII-a până la a XII-a, respectiv a XIII-a vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum şi dăm beneficii elevilor vaccinaţi, în sensul în care să li se permită să vină la şcoală cu prezenţa fizică”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te