Profesorii, revoltați pe liderii de sindicat: ”De ce ați negociat atât de prost revendicările?”

DE Valeria Cupă | Actualizat: 06.06.2023 - 10:16
Profesorii continuă greva Foto: Facebook/FSLI
Mesaje de la profesori către liderii sindicali FOTO: captură Facebook/FSLI

Profesorii sunt revoltați pe liderii de sindicat. Pe pagina de Facebook a FSLI, oamenii le cer socoteală celor pe care i-au ales să îi reprezinte la negocierile cu guvernul. Dascălii spun că liderii lor de sindicat au ”negociat prost revendicările” lor.

SHARE

Profesorii care sunt în grevă acum le cer socoteală liderilor de sindicate pentru că nu au negociat mai bine revendicările pentru care au pornit protestul. 

Dascălii au anunțat că vor continua greva și în această săptămână fiind nemulțumiți de oferta guvernului cu privire la creșterile salariale. 

Ministrul Educației, Ligia Deca a invitat luni la consultări reprezentanții elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. 

Profesorii s-a revoltat pe liderii de sindicat. ”De ce ați negociat atât de prost revendicările noastre?”

Pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) un cadru didactic se revoltă spunând că liderii de sindicat nu au negociat bine revendicările profesorilor. 

”De ce ați negociat atât de prost revendicările noastre? Noi am spus foarte clar ce vrem, dar dumneavoastră vă faceți că nu înțelegeți...vrem 25% și pentru cei cu vechime și grade acum, salariul mediu de referință adus la zi, nu cel din prezent,

aplicarea grilei în totalitate de anul viitor nu în 3 ani...plus celelalte revendicări legate de sporuri, program Edusal și ce a mai fost pe listă...faceți-vă datoria că de 18 ani ați cam stat degeaba!

Citește și: Un secretar de stat din Educație anunță că profesorii vor renunța la grevă. Când începe BAC-ul

Și ar fi de bun simt să răspundeți la întrebările noastre de pe această pagină, nu să faceți doar informări...pentru ce plătim atâta lume din echipa dumneavoastră? Să ne răspundă, nu să vorbim singuri...”, a scris un utilizator al paginii FSLI.

Persoana respectivă a menționat într-un alt mesaj că plătește de 24 de ani cotizație la sindicat. 

Citește și: Elevii susțin protestul din educație. ”Greva nu mai este doar bătălia profesorilor”

Iar acesta nu este singurul mesaj de indignare pe pagina respectivă

Fsli România a transmis și un mesaj ca răspuns la nemulțumirile profesorilor: ”încercați să rezistați! deja este prea mare deranj. Copii unor ,,magnați,, și ,,politicieni,, doresc acum diploma de BAC pentru a pleca la studii în afară. Felicitări județelor preponderent ungurești... Covasna, unde acolo participarea la grevă este foarte mare. Îndrăzniți și rezistați”, se arată într-un mesaj de răspuns. 

Citește și: Profesorii continuă greva. Sindicate: ”Am aflat pe surse că bugetul nu permite această cheltuială”

Ministrul Educației cheamă sindicatele, elevii și părinții la consultări

”Astăzi, 6 iunie 2023, începând cu ora 11.00, la invitația Ministrului Educației, Ligia Deca, la sediul Ministerului Educației va avea loc o întâlnire între reprezentanții Ministerului Educației, ai elevilor, ai părinților și ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. 

Citește și: Profesorii din învățământul superior susțin greva din Educație. "Furia guvernanţilor, în creştere"

Întâlnirea are ca scop consultarea acestora asupra demersurilor necesare pentru adaptarea calendarelor de desfășurare a activităților de final de an și a calendarelor examenelor naționale, în contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar”, a transmis Ministerul Educației. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te