Primarul Daniel Băluță, care aduce jurnaliști la DIICOT, a „capturat” Inspectoratul Școlar București

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.06.2022 - 13:52
Primarul Daniel Băluță, care aduce jurnaliști la DIICOT a „capturat” Inspectoratul Școlar București / Inquam Photo

O dată cu revenirea la putere a PSD, s-au refăcut algoritmii politici și în Educație. Cum postul de ministru este ocupat de liberalul Sorin Cîmpeanu, eșaloanele imediat următoare trebuie ocupate de membri ai PSD.

SHARE

Așa trebuie înțelese schimbările care s-au făcut deja la nivelul Inspectoratului General al Muncipiului București. Newsweek România a anunțat, ieri dimineață că Vlad Drinceanu și-a intrat deja în pâine și este noul Inspector General Școlar al Municipiului București. Anunțul public va fi făcut în această săptămână. Drinceanu este membru PSD și este conslier local PSD în sectorul 4.

Citește și: EXCLUSIV Vlad Drinceanu, numit Inspector Școlar de București. Consilier PSD în primăria lui Băluță

Primăria sectorului 4 este condusă de Daniel Băluță. Acesta s-a folosit de DIICOT pentru a chema la audieri jurnaliști Newsweek care au redactat o investigație jurnalistică. Presiunile făcute de primarul Băluță au fost considerate atentat la libertatea de presă, fapt menționat în Raportul Deprtamentului de Stat.

Citește și: Departamentul de Stat al SUA: Primarul Băluță a folosit DIICOT pentru a intimida jurnaliști Newsweek

În acest moment, Inspectoratul Școlar are patru adjuncți. Este vorba de Amalia Stoenescu, Răzvan Călugăreanu, Teodor Bentz și Daniel Mălăelea. Doi dintre ei vor fi schimbați cu apropiați ai PSD. Gabriela Postescu și Mihaela Ciho sunt cei care vor ocupa posturile de adjuncți și vin la „pachet” cu inspectorul școlar general Vlad Drinceanu. La fel ca în cazul Drinceanu este posibil ca cei doi să fi fost deja numiți.

Gabriela Postescu a fost inspector şcolar cu managementul instituțional. Ea a luat concursul cu nota 9 în anul 2015. Detalii AICI

În septembrie 2019, a participat, alături de Băluță, la inaugurarea unei școli gimnaziale, grădiniță şi after-school în prezența presei. Din sursele noastre, Postescu ar avea deja vârsta de pensionare.

În 2017, Băluță își face reclamă în tribunainvatamantului care scrie că „Hai, că se poate!“ e ceva între concept, slogan, proiect, o fi şi # (după cum dă bine acum), vorba e că se întâmplă (mai mult decât se afirmă) în sectorul 4. Aplicat la şcolile sectorului, zice primarul Daniel Băluţă, asta înseamnă că se poate ca performanţele şi performerii să fie puşi la locurile cuvenite, recunoscute, plătite ca atare. Tocmai am avut o dovadă.

În același text aflăm: „Cu o privire de ansamblu, prof. Gabriela Postescu, inspector şcolar pentru management instituţional în sectorul 4, reaminteşte că de câţiva ani acest sector obţine media cea mai mare la bacalaureat între sectoarele Capitalei”.


Postescu nu deține averi, potrivit Declarației sale din 2020. Are doar un apartament și niciun leu în cont.

Mihaela Ciho se reîntoarce pe poziția de inspector școlar general adjunct al Municipiului Bucuresti, poziție pe care a mai ocupat-o după 2016. Mihaela Ciho este susținută de către PSD.

În Declarația de avere din 2020, Mihaela Cico menționează două apartamente și un autoturism din 2014. Avea 10.000 de euro în bacă și nu declara venituri din alte surse. De la Inspectoratul General al Muncipiului București a luat 95.000 lei într-un an.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te