Ministrul propus la cercetare nu are legătură cu domeniul. A fost predicator și dealer auto

DE Petre Bădică | Actualizat: 01.11.2021 - 23:03
Ministrul propus la cercetare nu are legătură cu domeniul. A fost predicator și dealer auto / FB

Robert Sighiartău a fost ministrul propus pentru a ocupa portofoliul Cercetării și Digitalizării.

SHARE

Deputatul PNL nu are nici pregătire, nici experiență profesională în domeniu.

Robert Sighiartău este născut în anul 1989. Este absolvent al Facultății de studii europene a Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. Timp de doi ani, din 2011 până în 2013 face școala de predicare „Cireșarii”, unde se specializează în comunicare verbal și non-verbală.

Viitorul deputat începe să se specializeze în industria auto. În 2012, participă la un curs de perfecționare a managerilor din industria auto. Cursul se cheamă: „factorul creșterii perfomanței managerilor în sectorul auto”. Urmează un curs și despre „inteligența emoțională în vânzări.”

Anterior, lucrase part-time ca Service - Adviser, având printre obligațiile de muncă: planificarea, coordonarea și verificarea lucrărilor din atelierul de mecanică pentru atingerea standardelor cantitative și calitative stabilite de conducerea societății; menținerea și dezvoltarea rețelei de clienți a service-ului; stabilirea și elaborarea instrucțiunilor de lucru; efectuarea analizelor pe baza înregistrărilor; participarea la analize și aplicarea de acțiuni corective și preventive.

Ministrul propus la cercetare nu are legătură cu domeniul. A fost predicator și dealer auto

 

Între 2009 și 2010 a fost Executive Manager al companiei Comautosport care „deține cel mai vast portofoliu de mărci auto de pe piața autohtonă, reprezentând șase dintre cele mai renumite mărci auto existente pe piață: Mitsubishi, Toyota, Ford, Renault și Dacia”, potrivit propriei prezentări. În fișa postului, Sighiartău avea: stabilirea obiectivelor de dezvoltare împreună cu directorii departamentelor din subordine; identificarea modalităților de dezvoltare a serviciilor oferite de companie în concordanță cu tendințele pieței; dezvoltarea și menținerea relațiilor cu personaje-cheie în vederea întăririi poziției firmei.

Între 2010 și 2016, a fost General Manager la Mondial Motors Bistrița (Toyota Dealer).

În 2016, a devenit deputat.

CV-ul complet a dispărut de pe site-ul Camerei Deputaților

CV-ul pe care îl vedeți mai sus (cele două capturi) era disponibil pe pagina de prezentare a lui Sighiartău în cursul zilei de vineri. El era publicat și pe pagina sa de prezentare ca deputat în mandatul 2016 – 2020 (AICI) și în cea de deputat câștigat în 2020 (AICI). Cv-ul, disponibil vineri, a dispărut.

A mai rămas un cv care se deschide apăsând AICI unde este menționat „ CV în format PDF” . Acest cv omite o serie de aspecte: faptul că a participat la cursul de predicatori și la cursuri de perfecționare în domeniul vânzărilor auto.

Robert Sighiartău a fost membru al Partidului Democrat Liberal (2012-2014). Din 2014 este membru al Partidului Naţional Liberal. A deţinut funcţiile de preşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud (2016-2017) şi de secretar general al PNL (2017-2021). A fost consilier judeţean al judeţului Bistriţa-Năsăud (2012-2017).

La 26 septembrie 2021, a fost ales vicepreşedinte PNL pe domeniul politică externă şi afaceri europene.

Votul pentru guvernul Nicolae Ciucă va fi dat miercuri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te